TruE píše:
deacon: Ono de o to, že ses mohl dostat třeba do Mastru, kdybys "plánoval" :) . Já sem se z úplnýho dna, kdy jsem začínal v Bronzu, dostal do Platiny během cca 300 her. Pochybuju, že by se mi to povedlo, kdybych neměl nějakej plán.
Nedostal, já na to nemám APM. Já vím co mám kam naklikat, ale nestíhám to, nestíhám to dneska a předtím to bylo lepší, ale nestačilo to :-)
Fanatic píše:
Tak hlavně ty tady tvrdíš jak si žádnej plán neměl přitom máš plán každou hru jen tu tvrdíš opak :D:D každej ho má, (i bronzák co plánuje zasiegovat main a udělat 4 battlecruisery), to je uplně vedlejší jestli ve finále skončíš u carrierů. Na začátku hry si vybral nějakej "build" a tim se jakž takž řídíš. Prakticky vždycky.
Ale houby, na začátku mě lechtalo na noze, tak jsem se poškrabal a to určilo celý můj plán, že udělám forge rush, protože stavím pylon na 10 :D Když má člověk kvalitní macro, tak nic moc jiného než standardní buildy ti nevylezou, protože tak nějak ti ty suroviny přibývají a ty je musíš utrácet a +- moc jinak to nejde.
To, že to brozne/silver hrají jinak je jenom o tom, že nemají nahrané macro. Takže si třeba postaví expanzi, ale dohromady mají 20 prob a jako bonus supply block třeba na 30s. Nebo si udělají imba 5 gate na jedná bázi, protože woohoo, utrácíme suroviny, ale že vyrobí z každé gate jednotku a pak jim leží ladem, to už jim nevadí a dalo by se pokračovat. Proto píšu to co píšu, ať se každý naučí pořádně macro, myslet na to, že musím pořád něco vyrábět - proby, pylony, jednotky. Protože pak najednou zjistí, že áha, stačí mi vyrábět stalkery, přihodit pár upgradů a v 15. minutě jich mám 2x víc než protivník... á ha, ještě to chce blink a observera. á ha, observera to chce o 5 minut dřív, protože banshee rush... á ha... máme 3 gate robo ani nevíme jak :D
Je to hodně zjednodušené, ale ono to ani moc jinak dopadnout nemůže, josu určité milníky, kdy prostě musíš něco - zaútočit, scoutnout, detekovat, expandovat atd. A ty milníky se posouvají tvým macrem :-), k čemu ti je milník "7:30 - detekce na banshee" když v tu dobu nemáš robo, protože máš 8 prob? :)))