StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 4:41:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HotS Nové jednotky leaked !!!!
PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:31:25 
 ICQ  Profil

Stealman píše:
MaHi : Proč tedy neseberou Terranům BC ? Ten se taky moc nepoužívá .. ale to nee, tomu radši zvýsší rychlost, pak přidaj damage, potom mu daj yamato gun bez nutnosti upgradu a časem ještě zruší energy bar aby nešel feedbackovat. Takhle se postupuje u T jednotek, co nejsou "Využívané" a u tosských se prostě seberou, to ti přijde fér ?

Taky by mě zajímalo, proč se u Carrieru nepostupovalo stejně jako u BC. V late game protoss vůbec stargate nevyužije a útok na air dělá stalker. Trochu divný.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:33:30 

yuna2424: Tady s tebou v podstatě souhlasím, ale pokud budu stavět counter až když muti přiletí, tak se taky nečapu. Od toho je scan a jiné scoutingy. Samozřejmě, že Thor se staví dlouho, ale to jakákoliv pokročilá jednotka. U stalkerů není ani tak problém mobilita, i když ani s blinkem muty nedoženou, tam je problém v surové síle. Prostě stalkeři nejsou na muty counter, to bys jich musel mít fakt hodně. Dokáží s nima bojovat, ale necounterují je, takže pokud mě zerg zastihne v situaci, kdy zrovna nejedu stalker heavy armádu tak mě taky zničí. Jinač v podstatě souhlasim s tím co píšeš, jde mi prostě o to, že my ostatní taky nemáme na všechno snadno a rychle dostupnej counter.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:36:12 

elkar píše:
Stealman píše:
MaHi : Proč tedy neseberou Terranům BC ? Ten se taky moc nepoužívá .. ale to nee, tomu radši zvýsší rychlost, pak přidaj damage, potom mu daj yamato gun bez nutnosti upgradu a časem ještě zruší energy bar aby nešel feedbackovat. Takhle se postupuje u T jednotek, co nejsou "Využívané" a u tosských se prostě seberou, to ti přijde fér ?

Taky by mě zajímalo, proč se u Carrieru nepostupovalo stejně jako u BC. V late game protoss vůbec stargate nevyužije a útok na air dělá stalker. Trochu divný.

Mohli se o to pokusit je to skoda odebrat takovou jednotku ale proste se tak rozhodli. Minimale ze pokus na testovacich serverech to rozhodne stoji.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:38:12 

elkar: V praxi SG stavím ve 2v2, tam je to celkem ještě v pohodě. V 1v1 tu budovu skoro ani neznám, proto taky 1v1 moc nehraju. V late game je phoenix tak nějak useless, void raye drtí thoři a infestoři, carrieři jsou drahý a staví se dlouho. Bohužel. To už musí být super late game co se povede jednou za měsíc aby ti carrieři fak byli, jakmile se jich namasí dost, tak jsou hodně silní, ale to se téměř nikdy nepodaří.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:47:34 

Stealman píše:
yuna2424: Tady s tebou v podstatě souhlasím, ale pokud budu stavět counter až když muti přiletí, tak se taky nečapu. Od toho je scan a jiné scoutingy. Samozřejmě, že Thor se staví dlouho, ale to jakákoliv pokročilá jednotka. U stalkerů není ani tak problém mobilita, i když ani s blinkem muty nedoženou, tam je problém v surové síle. Prostě stalkeři nejsou na muty counter, to bys jich musel mít fakt hodně. Dokáží s nima bojovat, ale necounterují je, takže pokud mě zerg zastihne v situaci, kdy zrovna nejedu stalker heavy armádu tak mě taky zničí. Jinač v podstatě souhlasim s tím co píšeš, jde mi prostě o to, že my ostatní taky nemáme na všechno snadno a rychle dostupnej counter.

Chtel jsem ti napsat ze souhlasim ale spadli mi vokna kdyz jsem to chtel odeslat takze musim dodat ze muj pocitac s tebou asi nesouhlasi :lol: . Jinak chtel jsem napsat ze jsem zapomel na gs od sentry ktera taky pomuze bouhzel neni tak mobilni jak stalker a kdyz si je rozdelis k bazim tak ti je snipne.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:49:48 

yuna2424: Efektivní obrana proti mutům na více bázích bych řekl, že za tosse je to asi jedině phoenixem, ten je skutečně schonpej muty docela slušně neutralizovat. Za Terrana to taky není taková legrace toto.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:51:39 

Stealman píše:
bod 1)ano i 4 už postavené!!! siege tanky dokážou udržet agresi, ale pořád se bavíme o tom, že v jednu chvíli protoss nemá nic a najednou má nekončný prostor pro obranu.
Pořád nechápeš ten rozdíl, kdy si prostě musíš nechat nějáké obrané prostředky X instantně máš jedno z nej AoE kouzel ve hře, kolikrát budeš chtít ?

bod 2)Podle mně byly voidy s rychlostí moc silné i v 1v1, kor když v 2v2 to zabíjelo všechny a všechno... Navíc, proč bys měl mít Void raye proti Terranovi, ještě když má vikingy?

Na bod 3 nevím co napsat :) vztekat se můžeš, ale to je asi tak to jediné co s tím nadělaš :) Blizz se rozhodl a tak to bude... mně osobně ani carrier ani motheship chybět nebudou... byly to nudné jednotky s malou využitelností a je dobře, že se Blizz snaží nahradit je jednotkama, které třeba k něčemu budou.

Ad 1) Použiju tvou větu "už postavené" já taky musím mít gatewaye "už postavené" abych ty HT měl, taky si je nevycucam z prstu. Musim je mít v cooldownu a mít na to vše dost gasu. To neni tak že řeknu, chci HT a mam HT. Nehledě na to, že maraudeři se stormě jen vysmějí a medivaci to zdarma ihned doléčí.

Ad 2) Proto, že s tím upgradem se ti voidi těm vikingům alespoň nějak bránit mohli .. teď ne, pokud T není poleno.

Ad 3) A k čemu bude jendotka s aoe proti light air ? To je naprostá duplicita s phoenixem, pokud něco, tak toss potřebuje buďto dedicated pozemní AA jednotku a nebo vzdušnou jednotku se silným útokem na zem. A ne AOE phoenixe, ten moc nepomůže.

Carrier se např. ve 2v2 a 3v3 používal naprosto běžně, stejně jako BC, řekl bych i víc.

kolikrat si hral late game PvT za protosse? ze si nikdy nemel templare kde si chtel a kdy si chtel? kdyz mas 190/200 tak mas samozrejme gateway nabity a mas templare kde si chtel a kdy si chtel opravdu jak rikam theorycraft nizke ligy je fakt srandovni

Naposledy upravil Zenedar dne stř 26. říj 2011 14:02:19, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 13:53:04 

Stealman píše:
...void raye drtí thoři ...

Thori drti cokoli, co nakupis k sobe, od voidu pres muty po broody...pokud drzis odstup jednotlivych jednotek (ala magic box), tak si thorove proti voidum ani neskrtnou...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:01:49 
 ICQ  Profil

Proč tady pořád rozebíráte Voidy proti Terranům ? To má být jako nějáký standard, nebo to je fantasmagorie ?
Jako to si tu mám stěžovat, že Helliony sou moc silné proti lingům, nebo jak ? Ja to pořád nechápu.
To má podle Vás být každá jednotka použitelná proti všemu ?

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:09:12 

Stealman píše:

Mass stalker neni counter na muty.... OK bez hrat 2v2 a neres veci ktery neznas z praxe, nebo spis je neumis zahrat.... Ty jsi asi nikdy nekoukal na nejaky PvZ ze? mass muta counter blink stalker + popripade HT/archon... PvZ se ted hooodne hraje forge expa, vlastne nic jineho se nehraje... takze do mineral line canon/y ... fakt nechapu tvoje myslenkove pochody... 2v2 je uplne ale uplne jina hra nez 1v1 tak jsem netahej tvoje postrehy z 2v2 ktere jak vidim taky neumis....

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina