bod 1)ano i 4 už postavené!!! siege tanky dokážou udržet agresi, ale pořád se bavíme o tom, že v jednu chvíli protoss nemá nic a najednou má nekončný prostor pro obranu.
Pořád nechápeš ten rozdíl, kdy si prostě musíš nechat nějáké obrané prostředky X instantně máš jedno z nej AoE kouzel ve hře, kolikrát budeš chtít ?
bod 2)Podle mně byly voidy s rychlostí moc silné i v 1v1, kor když v 2v2 to zabíjelo všechny a všechno... Navíc, proč bys měl mít Void raye proti Terranovi, ještě když má vikingy?
Na bod 3 nevím co napsat

vztekat se můžeš, ale to je asi tak to jediné co s tím nadělaš

Blizz se rozhodl a tak to bude... mně osobně ani carrier ani motheship chybět nebudou... byly to nudné jednotky s malou využitelností a je dobře, že se Blizz snaží nahradit je jednotkama, které třeba k něčemu budou.
Ad 1) Použiju tvou větu "už postavené" já taky musím mít gatewaye "už postavené" abych ty HT měl, taky si je nevycucam z prstu. Musim je mít v cooldownu a mít na to vše dost gasu. To neni tak že řeknu, chci HT a mam HT. Nehledě na to, že maraudeři se stormě jen vysmějí a medivaci to zdarma ihned doléčí.
Ad 2) Proto, že s tím upgradem se ti voidi těm vikingům alespoň nějak bránit mohli .. teď ne, pokud T není poleno.
Ad 3) A k čemu bude jendotka s aoe proti light air ? To je naprostá duplicita s phoenixem, pokud něco, tak toss potřebuje buďto dedicated pozemní AA jednotku a nebo vzdušnou jednotku se silným útokem na zem. A ne AOE phoenixe, ten moc nepomůže.
Carrier se např. ve 2v2 a 3v3 používal naprosto běžně, stejně jako BC, řekl bych i víc.