Stoky píše:
Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.
Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.
Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.
Do 7-8. minuty toho zmenis pomerne hodne.. Kdyz bych ti jel DT rush a tys to nevedel, tak co budes mit? Pokud nepojedes Raven+m+banshee, nebo jinej raven build, tak ti s nejvetsi pravdepodobnosti DT's zabiji polovinu scv a pokud pak nedas all-in, tak s nejvetsi pravdepodobnosti prohrajes, skenem, pokud Toss neni debil a kouka ti na energii i Orbitalu, toho moc nezjistis, kdyz ti DT rozdeli a zabijes najisto jedno (jednu skupinu).. Ted uz v tom counterovani collossai nevidim takovej problem pro T., ale vzdycky mi prijde, ze jste radsi s par vikingama
Proti Z. je tohle snad nejdulezitejsi, kdyz na zacatku scoutnu FE, tak ho pujdu otravovat s 2stalkerama rychle na zacatku a nenecham ho na zacatku rychle postavit drony, samozrejme se pak musis stahnout, tesne predtim nez dodela speed, pripadne nastavit waypoint zealotum do utoku - to obvykle moc nevyjde.. Nebo naopak kdyz scoutnes 7rr, tak se taky zachovas jinak, nez kdyz uvidis FE..
Uznavam, ze u nekterych matchupu, dejme tomu PvT, neni tak dulezite scoutovat pro tosse probou, ale urcite se mu vyplati tam poslat minimalne stalkera po dostaveni (doufat, ze nejede rychle concussive s.) a checknout jeho wall a hlavne co za nim ma, bunker + marines only = 95% banshee inc., mm = timing push se stimem inc.
Scoutovani proste ma vyznam a rekl bych, ze je to prave naopak nez rikas, v 7-8. minute - tedy v early game je to velice podstatne.. Pokud nejedes nejake ultra versatilni openingy..
K tematu, jsou taci lide, treba je to nejakej kluk, kteremu je 13 a bavi ho hrat, ale proste nerozumi moc anglicky, nechce se neco ucit, to dela ve skole a proste se bavi.. Muj bratranec je typickej priklad tehle situace, nema odehranych tolik her, protoze hraje i jine hry, ale dokazu si to predstavit..