StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:32:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to vůbec možné...
PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:17:29 

Ano v kazdy lize se hraje neco jineho, to je sice pravda ale taky v kazdy lize to jinak stihaj, kdyz vis ze v bronzu umej jen rushe a dalsi faze uz nebudou stihat ovladat tak vis ze tam bude tvoje vyhoda - tudiz umet se do ty faze dostat -> naucit se kdy expit a tu expu udrzet, umet odrazit zakladni rushe-> ten rush spravne skautnout/odhadnout to je tvuj zaklad jakmile se dostanes pres tohle pujdes o polozku vejs az zvladnes tyhle polozky pujdes o ligu vejs kde budes potrebovat zas neco jinyho tj poradnej BO strategii nebo napad co kdy jit , v nizsich ligack je to jedno kdyz odrazis rush prejedes ho pak vicemene cimkoliv protoze toho budes mit mnohem vic nez on.

na vyssich levelech tuhle vyhodu ztratis a musis mit jinou tak se pak zeptej znova a mi ni neco napisem. Nejlepsi zacatek je dobrej skauting proste + na ten skaut zareagovat dobrou obranou.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:27:17 

Shibberius píše:
napadol ma taky prakticky priklad.

Snazim sa dostat dobre do ruky 1-1-1 opening. (ktory beriem u T v zasade ako skoro presny opak 3rax).

Hral som mirror proti velmi pekne zahranemu 3raxu.

Hru som nakoniec prehral asi po 13-14 minutach. Ale podarilo sa mi ubranit dobre nacasovanemu pushu, tam bolo trocha statia u mna, ale zas na druhu stranu sa mi nepodarilo expandovat tak ako by som chcel coho vyuzil super a nakoniec ma premassoval. Opening som zahral dobre, aj mikro/makro bolo ok.
Chybu som spravil taku ze som scoutoval v zly cas (na zaciatku ok ale neskor som siel, uz neviem ci prilis skoro alebo neskoro, skratka vo vysledku som nestihol dost dobre zareagovat). Zly scan som hodil (overil som si iba to, cim som si bol isty na 90% a nie to co som naozaj potreboval). Takze som bol skopojny s tym ze som zahral to co som chcel a zahral som to dobre a na druhu stranu som si uvedomil nejake chyby ktore by mi sice tu hru nevyhrali, ale mohli ju minimalne predlzit a sance vyrovnat.

pokud jdes 1-1-1 opening vs terran kterej jde 3x rax tak je potreba si uvedomit ze 1) zautoci driv nez bude expandovat (vetsinou) jinak by nestavel zbytecne 3 raxy ktery nebudou nic produkovat.
2) ze mas pouze jeden rax, kterym ho nepremasujes takze musis vymasit vic bud tanku , ktery rozestavis tak aby se navzajem kryly (tj nedas je vedle sebe aby jednim stimem si prisel o vsechny najednou jen tim ze nemaj proste short-range. pomuze taky nejakej ten bunkr kterej ten bio ball zdrzi nez to pokropi tanky, samotny tanky jsou hrozne krehky a kdyz je vidim křupat aniz by udelali nejaky skody tak me boli u srdce :)
3) potrebujes presne vedet kdy a kam zautoci protoze jakmile je tam tak se stimem to jde vsechno strasne rychle a jak ti praskne vchod (supply+rax wall) tak uz to vetsinou nezachranis
4) mas vyhodu techu takze pokud se zatankujes je dobre premyslet o dropech , nejakymu harassu nebo expandu , protoze on zase musi neco vymyslet aby misky presypal na svoji stranu jelikoz siege>pechota

kdyztak muzem pokecat konkretne zrovna v TvT me zas tak bota netlaci hraju terrany tak vim co od nich mam cekat , kdy co asi tak muze mit a taky nikdo nema vyhodu mapy nebo necehojinyho je to proste ferovy. narozdil od TvZ na scrap stationu nebo zase opacne TvZ na LT.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:33:57 

Toto bude asi dost off topic:
na margo toho scoutovania: scoutujem spravidla scvckom co postavilo SD, a potom tak viac menej prilezitostne snazim sa aspon take kazde dve minuty o nieco - scout/scan, pravidlene posielam aj marinakov po mape - xel nagy a scout po skrytej expe. Ale potreboval by som radu orientacne kedy by som koho mal scoutovat (idealne taky anti debil crash course - napr. zerga v 4:30-5:00 ci scoutovat roach rush alebo pod). Mozte sem alebo aj formou zprávy nech tu neprasim s offtopicom. Bol by som velmi vdacny. (bo naposledy som si skusal sam kedy vie Z spravit najskor muty - mne sa podarilo 6:15 3 muty vonku, ale to som nic ine nemal, ani queenku)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:49:04 

Shibberius píše:
na margo toho scoutovania: scoutujem spravidla scvckom co postavilo SD, a potom tak viac menej prilezitostne snazim sa aspon take kazde dve minuty o nieco - scout/scan, pravidlene posielam aj marinakov po mape - xel nagy a scout po skrytej expe. Ale potreboval by som radu orientacne kedy by som koho mal scoutovat (idealne taky anti debil crash course - napr. zerga v 4:30-5:00 ci scoutovat roach rush alebo pod). Mozte sem alebo aj formou zprávy nech tu neprasim s offtopicom. Bol by som velmi vdacny. (bo naposledy som si skusal sam kedy vie Z spravit najskor muty - mne sa podarilo 6:15 3 muty vonku, ale to som nic ine nemal, ani queenku)

zpravidla se scoutuje jak pises tim ktery dostavuje supply depot nicmene ja to skautuju trosku jinak tim ze stavim vetsinou prvni gas na vsechny match upy. Ve vyssich ligach se zas tolik nerushuje ten gas se da v pohode jet a ta vyhoda mit o skoro minutu driv tanka je proste cool.
dale kdyz mas uz ten rax + marinaka , delas druheho tak tim jednim si vemes pripadne dvema nejakou tu tower abys mel rozhled abys kolem sebe no a pak uz vetsinou zalezi na hre. Dobry je toho skauta prvniho unej drzet co nejdil protoze on netechne dokud ti ho nekilne tak ho zbytecne nenechat umrit zdrzovat snim jak to jde.

dalsi skaut uz je asi ten kdy posles jedno suicide scv cko knemu na rampu abys zkontroloval armu , nemusis videt do baze ale ono staci videt kolik ma jednotek , pokud jich bude dost tak to neni podezrely a muzes klidne dal mulovat, pokud zjistis ze toho ma min nez by mel mit tak hodit skan abys vedel co te ceka pokud teda jeste nemas nejakej air unit.

presny casy ti nereknu ale staci mrknout na par replayu z top turnaju kde jedou presny buildy a muzes si psat 5:00 minuta zerg 7 roachu a podobne pak budes vedet kdy zhruba jezdit . urcite prvni SCV , pak pokoukani po mape marine nejak to probehnout pozabirat towery pokud je to v silach, pak dalsi scv pripadne skan.

K tomu skanu ten fakt jenom kdyz je krize , hodit prvni dve muly a pak usetrit 50 energy pro pripad ze bude treba detector nebo si proste nebudes jistej pushem nebo tim co ma , jeden rezervni mit ready, ale nehazet je zbytecne je to hrozny plytvani..

kdyztak napis PM kdyby neco

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 15:39:58 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Shibberius píše:

Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.

Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.

Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 16:15:36 

Stoky píše:
Shibberius píše:

Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.

Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.

Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.

ja myslim ze v te jeho lize ma na zacatku skaut smysl i na 2 men mape protoze jim tam hodne chodi cannony a podobny all ini ktery bez skautu proste nepodchytnes. ale jinak vicemene souhlasim pokud mas najetej nejakej push timming a vis ze proste v te dobe te nemam jeste cim prekvapit tak nemusis tak intenzivne skautovat a prichazet o mineraly.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 19:38:27 

MaHi píše:
Ok...

Včera si tak hraju customky za random, čistě for fun. Přípojím se na metalopolis a čekám, načež se připojí týpek s ikonkou queeny a začne odpočet. Říkám si "Ok, aspoň bude nějáká dobrá hry" a checkuju jeho profil... BAM týpek 1v1 Bronze s W/L poměrem tak 260:240 ....

Tak teda, tady je moje otázka :

Je tohle vůbec možné? Jak může mít někdo odehraných přes 500 her!!! A být pořád v Bronzu ( nemluvě o tom, že hrál fakt hrozně ). Přece po 500 hrách už musíte aspoň trochu vědět co a jak? Já bych se osobně na to asi vyprdl, protože to přece není možné!!!

Jak dlouho Vám trvalo dostat se na svůj současný rank? Měl jste někdo problém tohohle typu? Je to podle Vás normálka, nebo to musí být nějáký šílený bug bnetu :D ?

Co si myslíte?

Jet to množné docela dobře, sám sem v silveru teprve krátce a mám taky moře odehranmýho, proč mi to tak nejde? Mám na to své vysvětlení - když pominu to, že sem játro + to že sem cca 200-250 her odehral jen s rushema a pak zjistil, že nic jinýho neumím :lol: , tak je to tím, že někteří lidé jako např já nikdy žádný strategie po netu nehrály, hrával sem max dune 2000 proti compu a to se fakt nedá srovnávat, navíc 1. starcraft mě nějak minul a W3 mi přišlo takový moc dětský. Nedávno mě porazil kolík co měl odehráno cca 5 nebo 6 her v lize s APM kolem 150 já mámmax 45 po GG sem ho trochu zpovídal a on mi přiznal, že kdysi hodně hrál W3, tak že má spoustu naučenýho. Mimo jiný jsem dlouhou dobu ignoroval replaye,. A další hloupost možná 50 zápasů jsem hrál v podnapilém stavu. Kdyby nebyl tento web, tak jsem se z bronzu ještě nevyhrabal..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 20:56:35 

Stoky píše:

Do 7-8. minuty toho zmenis pomerne hodne.. Kdyz bych ti jel DT rush a tys to nevedel, tak co budes mit? Pokud nepojedes Raven+m+banshee, nebo jinej raven build, tak ti s nejvetsi pravdepodobnosti DT's zabiji polovinu scv a pokud pak nedas all-in, tak s nejvetsi pravdepodobnosti prohrajes, skenem, pokud Toss neni debil a kouka ti na energii i Orbitalu, toho moc nezjistis, kdyz ti DT rozdeli a zabijes najisto jedno (jednu skupinu).. Ted uz v tom counterovani collossai nevidim takovej problem pro T., ale vzdycky mi prijde, ze jste radsi s par vikingama ;-)

Proti Z. je tohle snad nejdulezitejsi, kdyz na zacatku scoutnu FE, tak ho pujdu otravovat s 2stalkerama rychle na zacatku a nenecham ho na zacatku rychle postavit drony, samozrejme se pak musis stahnout, tesne predtim nez dodela speed, pripadne nastavit waypoint zealotum do utoku - to obvykle moc nevyjde.. Nebo naopak kdyz scoutnes 7rr, tak se taky zachovas jinak, nez kdyz uvidis FE..

Uznavam, ze u nekterych matchupu, dejme tomu PvT, neni tak dulezite scoutovat pro tosse probou, ale urcite se mu vyplati tam poslat minimalne stalkera po dostaveni (doufat, ze nejede rychle concussive s.) a checknout jeho wall a hlavne co za nim ma, bunker + marines only = 95% banshee inc., mm = timing push se stimem inc.

Scoutovani proste ma vyznam a rekl bych, ze je to prave naopak nez rikas, v 7-8. minute - tedy v early game je to velice podstatne.. Pokud nejedes nejake ultra versatilni openingy..

K tematu, jsou taci lide, treba je to nejakej kluk, kteremu je 13 a bavi ho hrat, ale proste nerozumi moc anglicky, nechce se neco ucit, to dela ve skole a proste se bavi.. Muj bratranec je typickej priklad tehle situace, nema odehranych tolik her, protoze hraje i jine hry, ale dokazu si to predstavit..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 21:04:43 
 ICQ  Profil

Hral jsem asi 300 her a to jsem v životě nehrál sc2 a možná zprdele sc začal jsem v bronzu a jsem ted v platině zabralo mi to asi 2.5 měsíce.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 8:56:04 

Helou,

hram cca 2 mesiace SC2, tak 1-2 dni v tyzdni a trvalo mi okolo 300 hier dostat sa z bronzu do platiny..

Myslim, ze ligy su dobre spravene a kazda z nich urcuje nejaku kvalitu...
Najprv som dostaval na prdel v bronze, potom v gold a teraz posledne (aj ked uz pomenej) od platinakov/diamantov. Myslm, ze do cca 1 mesiaca som v diamante, len sa musim naucit hrat znovu na vyssej urovni....zistit nove strategie, nove tempo hry, nacasovania a podobne...

Najvacsi rozdiel je ako sa tu uz spominalo medzi rekreantami, ktori dojdu domov, daju 1-2 hry a hotovo. Naviac, myslim, ze im proste bronze uroven staci na hranie...
Vacsina maniakom tu asi ale nie :) , ked prehrame pozrieme replaye, pozerame casty, ucime sa z vlastnych chyb a robime progres :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina