Skylleer píše:
muzes mi konretne napsat jakou ma terran vyhodu oproti ostatnim rasa ? to ze se doma zakope je tam nedobytnej je sice hezky, ale kdyz ti souper pak zabere celou mapu tak je ti to k nicemu. ze je T1 jednotka terran silnejsi nez ostatnich jednotek je sice hezky kdyz tossova armada je nakraji jak nuz horky maslo, protoze ma zas silenjsi T3 jednotky to je porad dokola , kazda strana ma svuj styl boje a ty musis vyuzit to v cem jsou dobry. kdyz ma toss smrtici late game army tak se nessnazim terrana zlomit na zacatku ale snazim se tu hru protahnout prave do doby kdy ma zas toss vyhodu.
Ok, pomineme teď vše ostatní, co je alespoň lehce diskutabilní (Stimpack, EMP, dropy, opravování víc SCV naráz, PF) a zaměříme se jen na jedno jediné, na které mi ještě
nikdy žádný Terran neodpověděl - není podle tvého názoru značná výhoda oproti jiným rasám MULa, která neustále po celou hru přidává Terranovi příjem minerálů a nestojí žádné supply? Na začátku hry MULE slouží jako kompenzace chronoboostovaných Prob a taky Dronů tvořených rychlejí díky Spawn larvae. Terran tak dělá SCV nejpomaleji, takže má MULE, aby ten příjem dorovnala. To je ok. Ale co později ve hře, když už se žádní workeři nedělají ani na jedné straně? Nebo dokonce když je 200/200 supply na obou stranách? Má podle tebe Terran v téhle fázi mít obrovský příjem minerálů navíc? Proč ho potřebuje? Jsou jeho high-tech jednotky slabší než jednotky jiných ras? Má horší castery? V čem? Podle mě nikoli, takže mě to doopravdy zajímá.
Píšeš, že má toss silnější T3 jednotky. To mě teda docela zajímá, které přesně myslíš, mě napadá jen Templář, Colossus a Carrier. Templáře ownuje Ghost, pokud není Terran taková lamka, aby měl nad armádou pořád Observera. Colossa ownují Vikingové (pokud Terran není taková lamka, aby neuměl využít terén), dokonce i nastimovaní Maraudeři (ale který Terran útočí z víc stran naráz, že? v drtivé většině replayů dělají Terrani i proti Colossům pořád až do zblbnutí mass marinu a pak brečí na fórech). Carrier? Lol. Tak když pominu, že ho ownují Vikingové, tak když budeme přímo srovnávat t3 jednotky, tak BC >>> Carrier.
Mně se vůbec hrozně líbí ten strašně módní argument, který poslední dobou pořád každý říká (protože to myslím kváknul i někdo přímo z Blizzardu), že Terran má v TvP silnou early game a Protoss silnou lategame. Nevím proč, ale mně jako Randomovi to z vlastních zkušeností přijde přesně obráceně. Jako toss se v PvT cítím celkem jistě na začátku, kde mám loty, Stalkery a Sentries s FF, zatímco jako Terran do chvíle, než mám vyzkoumanej Stimpack a mám aspoň 1 Ghosta ready s EMP, se docela bojím jít do útoku

A jak hra postupuje, tím víc získává Terran navrch (vnímám to tak v tom matchupu z obou stran). Ono mi přijde, že celý ten argument vznikl na základě mnoha replayů, kde Protoss s postupem hry techuje a ke své armádě přidává lepší a dražší jednotky (Colossi, HT, VR, Carriery...), zatímco Terran jede třeba celých 40 minut jen MMM a spoléhá prostě na lepší ekonomiku.
Skylleer píše:
ale abych jenom nekecal a tys nerekl ze nemam zadny argumenty tak se podivej na tuhle hru morrowa vs strelok, morrow byl jeden z top terranu a switchnul na zergy protoze si proste mysli ze jsou lepsi.
A jéje, jeden Terran přešel na Zerga, takže Z je OP

A co ty spousty Zergů a Protossů, co switchly na Terrana?

To je úplně to samé jako s tím GSL. Terrani vyhrají desítky turnajů, ale jakmile jeden vyhraje někdo jiný, hned je z toho událost. No teda událost je z toho právem

Ale používat to jako argument, že T není OP?
T.iN.T.a píše:
Hehe, ta hra me nemalo pobavila.

Zajimavy, ze takovej drzej all-in mohl zkusit jakej koliv zerg predtim, ale ze to vymysli zrovna ex-terran me nak neprekvapuje. Pro T podle me musi bejt hodne kreativni, protoze klasika se da dobre counterovat.
Trošku překrucuješ příčiny, ne? Důvodem, proč ten all-in Dronama jel, nebyla super kreativnost daná tím, že jako Terran by bez kreativity neměl šanci (LOL), ale zoufalství pramenící z vědomí, že na Steppes of War si jinak ani neškrtne.
Btw Terran tu hru prohrál jen kvůli totálnímu podcenění soupeře (resp. přecenění své rasy?), protože si prostě na začátku přijde absolutně v bezpečí a jistej. Counterovat něco takovýho je tak easy, pokud scoutuješ včas (a ne až SCV, co stavělo rax) nebo pokud alespoň nezpanikaříš.
T.iN.T.a píše:
Btw. kdyz tu byla newska o Top200 v EU, tak to bylo snad 300postovy lejno, jak je tam moc T. Ted koukam na Top200 v SA a v Top10 je to: T:2, Z:2, P:6 a Top20 T:5, Z:4, P:10 a dokonce 1x Random (borec:). Dal sem byl linej to pocitat

No a rve tam snad nekdo, ze je P OP, protoze ma nejvic zastoupeni v Top? A to by tam jeste mel nejspis bejt zerg Idra a toss Huk co ted hrajou na korejskejch servrech..
Čteš ta fóra? Nebo si fakt myslíš, že na Terrany nadávají jen Evropani?

Ty flamy ohledně TOP 200 byly (imho) vždycky s trochou nadsázky, protože tu vypovídací hodnotu to má prostě malou. Ale uznej sám, že když několikrát po sobě vypadá třeba TOP15 tak, že 14 z 15 jsou Terrani, tak to důvod k popichování těm Zergům, Protossům a Randomům dá