StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 21. lis 2024 23:05:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 209 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: master vs bronz
PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 16:05:14 

Opomínáte že naučit se pár buildů se správným timingem ty mechaniky taky zvedá. Nehledě na to, pokud opravdu jezdí 3 hatch clovery. Ty buildy by měl mít v podvědomí.

Nechtěl jsem říct, ať se naučí jeden a s ním klepe ostatní bronzáky. Základ jsou mechaniky. Ale vědět co kdy stavět pokud jedu to či ono...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 16:39:19 

Hanz Willy píše:
Já právě tuto sezonu hraju zerga na 3 hatch spineclover a pak mutalisky docela se dařilo a držel jsem si zhruba poměr win loos 50% jenomže pak člověk začne dostávat protihráče egisty nebo achivment huntery a vše je v prd..

přikláním se k požadavku o replay. To chci vidět, jak ti i v bronzu tohle vychází. 3 hatch se spire je do goldu sebevražda. Těch 50% WL máš nejspíš jen díky nedostatečnému mapcontrolu oponentů. Používej radši něco, co bude mít větší úspěšnost. Neboj se obětovat Ovíka pro mapcontrol, dělej dostatek workerů a buď agresivní. Zerg co sedí před svou bází na prdeli, je mrtvý zerg.

nikdo nejsme profík, hrajem tak jak se dá"
Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 16:49:44 

Pokud to člověk myslí se sc2 vážně, tak se masterů bát nemůže. Ovšem pokud se člověk nechce prosadit někde v ligách a na turnajích, tak je jedno v jaké je lize a proti komu hraje. Stačí, když vás hra baví a je úplně jedno v jaké lize hrajete. Sice občas potkáte někoho, kdo do té ligy nepatří, ale to se děje především někde v bronzu a možná trochu v silveru, ale to jsou ligy ze kterých se dostane každý, kdo si alespoň trochu projde buildy a základy hry. Pokud není člověk noob v pravém slova smyslu, tak se dřív, nebo později z toho bronzu dostane a díky mmr bude mít winrate okolo 50%. V zásadě jenom začátečníci/lidé co dlouho nehráli, top masteři, gm a opravdu lame bronz mají winrate mimo 50% +- 5%. Dělejte si třeba čárky na papír kolik máte výher/proher proti jednotlivým ligám a uvidíte, že proti těm masterům moc nehrajete a že patříte do ligy ve které jste.

A pokud se nepletu, tak pokud dlouho nehrajete a dojde během toho k ukončení sezony, nebo dvou, tak se mmr resetuje, takže člověk musí začít znova od bronzu. Pak tu jsou ještě achievment hunteři a honiči ega. Pokud vás někdo takový potká a vyklepne vás, tak to jenom hoďte za hlavu a netrapte se tím ne? Dyť o nic nejde. Příště je potkáte jak jenom ze srandy masují scv a posílají je na vás ve vlnách s tím, že se pobaví a prohrajou, aby se udrželi v low lize.

Pokud umíte anglicky a máte pár hodin času, tak si projděte videa http://www.youtube.com/user/filtersc (Bronze to Masters) a pokud se budete řídit těmi radami, tak půjdete nahoru okamžitě. Ty videa provází 1v1 od nejzákladnějších mechanik. Nedávno jsem začal hrát rekreačně sc2 a po shlédnutí několika prvních dílů jsem se dostal v prvním týdnu hraní do gold ligy. Nehrajte tak, aby jste vyhrávali, ale tak aby jste se zlepšovali. Ty výhry pak už přijdou samy.

Jo a ten screenshot mobilem mi zvednul náladu. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 18:15:51 

repy furt nikde..... hodne stesti v bronzu dalsi 2 roky...

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 20:05:10 

Necromancer píše:
Hanz Willy píše:
Já právě tuto sezonu hraju zerga na 3 hatch spineclover a pak mutalisky docela se dařilo a držel jsem si zhruba poměr win loos 50% jenomže pak člověk začne dostávat protihráče egisty nebo achivment huntery a vše je v prd..

přikláním se k požadavku o replay. To chci vidět, jak ti i v bronzu tohle vychází. 3 hatch se spire je do goldu sebevražda. Těch 50% WL máš nejspíš jen díky nedostatečnému mapcontrolu oponentů. Používej radši něco, co bude mít větší úspěšnost. Neboj se obětovat Ovíka pro mapcontrol, dělej dostatek workerů a buď agresivní. Zerg co sedí před svou bází na prdeli, je mrtvý zerg.

s tim ze kempici zerg prohrava bych si dovolil vice nez nesouhlasit

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 21:06:04 

ok, oprava :
Bronzový Zerg co sedí před svou bází na prdeli, je mrtvý zerg.

[ jasně, že ve vyšších ligách už Zerg umí použít winfestora a GGLorda, dokonce zvládne i splash banelinga, aniž by mu to sežralo půlku army :D . Ale bavíme-li se o úrovni Bronz až Gold, je pasivita pro Zerga automatickou prohrou. ]

Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 23:26:36 

necro, strasne sracky potis ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 23:44:53 

aspoň jsou moje vyjadřovací schopnosti lepší než tvoje úroveň chovance nápravného zařízení...

a mimochodem, já aspoň zkušenost s bronzem mám. Škrábal jsem se z něj nějaký ten pátek, tudíž aspoň nějaká rada z praxe...

Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2012 23:46:22 

v bronzu se hraje jina hra jako ze jednotky tam maji jiny dmge nebo jiny hpcka? ci proc se v bronzu musi hrat aktivne coz je mnohem tezsi nez kempeni a v masteru staci jen kempit? nejak tu logiku v tom prestavam videt vysvetli mi to prosimte

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 29. lis 2012 0:07:20 

Niekedy si len tak for fun zasmurfujem z kamošovho silver účtu a oponenti hrajú, resp. hráči sa snažia hrať to isté ako vo vyšších ligách. Akurát to tak celkom nevedia... Je mi jasné, že pozerajú streamy, repy a potom to skúšajú. No mal by si si uvedomiť, že pro gamery to robia lebo vedia (myslia si), že si to môžu dovoliť. Lenže to neznamená, že keď si napr. Z vezme na streame fast 2 expy proti tossovi tak je to stopro bezpečné. Najskôr musí nascoutiť, že ten P ide fast expu... Inak by to nešiel. Preto i ty scoutuj, ak zbadáš, že ide súper expo tak expuj/dronuj. Nejde len o to naučiť sa 14 hatch, potom trebárs 22 ďalšia hatch a musím vyhrať. To tak nefunguje. Scoutuj, saturuj, míňaj! Uvidíš, že potom prídu i výsledky.

P.S. daj nejaké replaye, ak sa bojíš, že ťa niekto vysmeje tak pošli súkromne linky. Hodím ich keď tak kamošom master zergom a dám ti vedieť. Rozhodne sa ti ale ja smiať nebudem

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 209 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina