Pokud to člověk myslí se sc2 vážně, tak se masterů bát nemůže. Ovšem pokud se člověk nechce prosadit někde v ligách a na turnajích, tak je jedno v jaké je lize a proti komu hraje. Stačí, když vás hra baví a je úplně jedno v jaké lize hrajete. Sice občas potkáte někoho, kdo do té ligy nepatří, ale to se děje především někde v bronzu a možná trochu v silveru, ale to jsou ligy ze kterých se dostane každý, kdo si alespoň trochu projde buildy a základy hry. Pokud není člověk noob v pravém slova smyslu, tak se dřív, nebo později z toho bronzu dostane a díky mmr bude mít winrate okolo 50%. V zásadě jenom začátečníci/lidé co dlouho nehráli, top masteři, gm a opravdu lame bronz mají winrate mimo 50% +- 5%. Dělejte si třeba čárky na papír kolik máte výher/proher proti jednotlivým ligám a uvidíte, že proti těm masterům moc nehrajete a že patříte do ligy ve které jste.
A pokud se nepletu, tak pokud dlouho nehrajete a dojde během toho k ukončení sezony, nebo dvou, tak se mmr resetuje, takže člověk musí začít znova od bronzu. Pak tu jsou ještě achievment hunteři a honiči ega. Pokud vás někdo takový potká a vyklepne vás, tak to jenom hoďte za hlavu a netrapte se tím ne? Dyť o nic nejde. Příště je potkáte jak jenom ze srandy masují scv a posílají je na vás ve vlnách s tím, že se pobaví a prohrajou, aby se udrželi v low lize.
Pokud umíte anglicky a máte pár hodin času, tak si projděte videa
http://www.youtube.com/user/filtersc (Bronze to Masters) a pokud se budete řídit těmi radami, tak půjdete nahoru okamžitě. Ty videa provází 1v1 od nejzákladnějších mechanik. Nedávno jsem začal hrát rekreačně sc2 a po shlédnutí několika prvních dílů jsem se dostal v prvním týdnu hraní do gold ligy. Nehrajte tak, aby jste vyhrávali, ale tak aby jste se zlepšovali. Ty výhry pak už přijdou samy.
Jo a ten screenshot mobilem mi zvednul náladu.