StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 01. led 2025 20:52:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rady pro nováčka
PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:08:26 

...proti zergovi aby ti tam pozdeji nenabehl treba s dvacitkou lingu, kterou proste v te fazi nemas sanci ubranit...proti T se newaluje, jak uz sem psal, muze ti to rozstrilet zdalky...proti P je to tak pul na pul...napr. kdyz zjistis, ze jede treba 2 GW proxy a bude na tebe posilat zeloty...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:14:29 

Bazim píše:
No jo ale je to asi tak nejjednodušší strategie v late game se vůbec nechytám. Potřebuji nějaké rychlé strategie. A ono fakt de zabránit scoutu? Když nepítel pošle do dvou minut scouta tak ještě není možné mít tu bránu zabarakádovanou.

EDIT // Tak teď zábavná hra borec nepřišel se skautem ale rovnou s 6-7 zerglingama, když jsem ješte neměl ani 1 gate .. :D Sakra taky bych to chtěl takhle umět.

Nejde o to ze se zawallujes ale o to ze zabijes skauta driv nez polozis dalsi gatewaye a v PvP 4 gate pravdepodobne nezatajis proba uvidi vse co potrebuje jeste drive nez ji zabijes stalkerem.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:25:04 

Ani po XXX té hře se mi 4gat enepodařilo zahrát. Dá se doporučit něco co bych měl hrát rasa/strategie nějak všeobecně? Aspoň jednu výhru už bych chtěl :D.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:42:30 

hm zkus 3 gate robo, to je takovy univerzal...aspon byl, nevim, jestli se to jeste dneska nejak hraje...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:45:22 
 ICQ  Profil

Bazim píše:
Ani po XXX té hře se mi 4gat enepodařilo zahrát. Dá se doporučit něco co bych měl hrát rasa/strategie nějak všeobecně? Aspoň jednu výhru už bych chtěl :D.

Řekni mi svuj nick a ID číslo co máš ve hře. Nebo si přidej mě. Pokusim se ti poradit ve hře. Tohle očividně k ničemu nevede.

Fanatic.547

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 21:32:32 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Bazim píše:

Po nekolika hrach? Kolik? 3? 5? 10? Tak si zapni beznou custom game proti pocitaci a dokud se ti nepodari warpovat pod rekneme 7 minutu tak na ladderu nehraj ;) (nebo driv zalezi jak tvrdej na sebe budes)

Je uplne fuk jaky BO se naucis, klidne hraj 3gate robo, DT rush, voidraye, nebo mothership rush, ale dokud si neprocvicis zaklady a nedokazes prvnich 5 minut hrat efektivne, tak necekej zazraky. Nebo jeste lepe...stahni si nejaky profi replay a podivej se jak hraji prvnich 5 minut. Nekoukej na suply pri kterych stavi budovy ale na casy. Pokud prvni pylon pokladas v case 0:55 a oni v 0:40, pokud se ti warpgate tech dokonci v 7:00 a jim v 5:30 tak delas neco spatne a staci to identifikovat. U tebe koukej na casy kdy se co dela a ne na suply a snaz se casy tlacit dolu...jak sem rekl nahore zahraj si proti pocitaci a proste porazej v casech sam sebe (jinak doporucuju custom map YABOT, ktera ti umozni tenhle trenink bez neustaleho reloadovani map, jen napises -r a za tri vteriny zacinas novou hru). Dej tomu jedno odpoledne a imho ti to da vic nez tyden na ladderu.

Jinak co se tyka vyberu strategii, tak 4gate je takovy univerzal...driv ho hralo 90% tossu v goldu a co vim od kamarada tak to porad funguje. My ho hrajem ve 2v2 v diamondu a taky uspesne. Jen tim jak je popularni, tak bez hvezneho mikra pak prestane fungovat, protoze ho lidi proste umi branit, resp. znaji jeho silu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 22:28:23 

Nevím mě se zdá že proti 4gate lidi docela válejí i na tom bronzu kde jsem. A 3 gate robo může být taky sranda omrknu to díky. Ale nejraději bych se naučil nějak efektivně to 4gate protože late game hry mi teď moc nejdou.

4 Fanatic: budu moc rád za rady jméno: Bazim ... ID: 715 popř. bych si rád zahrál 4gate vs 4gate ať vidím jak to dopadne + požádal bych poté samozřejmě i o zaslání replaye.

A např. na Terrana se mi zdá že 4gate snad nejde zatím proti všem terranům co jsem hrál tak měli ve 3ti minutě bunkry v cestě.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 22:44:41 

pokud je Terran zawallován, pak když jedeš 3gate+robo, uděláš jednu dvě warp prism a drop do báze. Těm bunkrům nožičky nenarostou :)

nikdo nejsme profík, hrajem tak jak se dá"
Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 22:52:26 

Bazim píše:
Nevím mě se zdá že proti 4gate lidi docela válejí i na tom bronzu kde jsem. A 3 gate robo může být taky sranda omrknu to díky. Ale nejraději bych se naučil nějak efektivně to 4gate protože late game hry mi teď moc nejdou.

4 Fanatic: budu moc rád za rady jméno: Bazim ... ID: 715 popř. bych si rád zahrál 4gate vs 4gate ať vidím jak to dopadne + požádal bych poté samozřejmě i o zaslání replaye.

A např. na Terrana se mi zdá že 4gate snad nejde zatím proti všem terranům co jsem hrál tak měli ve 3ti minutě bunkry v cestě.

Precti si nejake obecne rady zkoukni nejaka videa. Musis ziskat zakladni znalosti a potom je aplikovat ve hre pokud ti v bronzu nejde 4g tak je to problem provedeni. Musis jen hrat casem se vse zlepsi ale musis se snazit.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 23:32:20 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Bazim píše:

Nechci se te nejak dotknout, ale nerikej ze 4gate nefunguje dokud ho nezkusis...to ze ho zahrajes o 1-2minuty pozdeji znamena ze terran na 2 raxech ma o 8 marinaku vic. A navic tady nejde o to aby si mel uspesnost 90%, ale o to aby sis tu hru osahal a naucil se hrat efektivne delal proby, nedostal se do suply blocku a drzel si mineraly na 0 (slovy nula). Pokud zvladnes prvni dve veci (v tom ti pomuze prave nejaky nauceny BO). Pokud na kazdy warpin nedostanes mineraly pod 200, idealne po 100 tak to delas proste spatne a nemuzes cekat zavratne vysledky.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina