StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 01. led 2025 21:00:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rady pro nováčka
PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 11:07:51 

Slovníček pojmů, abys rozuměl tomu, co ti ostatní píší - http://pralev-sc2.blog.cz/1011/slovnicek-pojmu
Základy hraní - http://pralev-sc2.blog.cz/rubrika/skrabeme-se-z-bronzu (čti od nejstarších po nejnovější; něco tam už není aktuální, např. ligy, protože je to psané ještě před Masterem a Grandmasterem, ale většina by měla být celkem nadčasová, aspoň mi to tak přišlo, když jsem to po sobě nedávno četl)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 12:29:55 

jeste ze existuji ty replaye........

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 13:31:01 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Par postrehu k replay...ale nez zacnes cist tak se podivej na cas kdy on utoci (6:30) a otazka na zamysleni...proc mas na konte 1200mineralu?

A ted nekolik konkretnich rad...je super ze sis nasel build a snazis se ho drzet, ale je potreba si uvedomit, ze cim lepe ho provedes tim silnejsi bude. Tzn. kdyz budes kazdou budovu stavet o 5 sec (ve tvem pripade je to 5-10sec) pozdeji nez je mozne tak na 10 budovach (4xgateway, cybercore, asimilator,4xpylon) to udela zpozdeni 50sec, coz jsou dva warp cykly ergo 8 jednotek. K cemu mirim, s probou stavej vzdycky pod sebe (napr.: na zacatku mas 100 mineralu na pylon v case 0:43, pylon stavis v 0:52. Reseni: posli probu kdyz jeste nemas 100mineralu, aby se pylon mohl zacit skutecne v 0:43). Musis si uvedomit, ze tvuj uvod na sebe primo navazuje. Vzdycky jsou budovy pylon > gateway > core, hra to jinak neumoznuje. tudiz kdyz mas o 10 sec pomalejsi pylon pak mas o 10 sec pomalejsi gateway a kdyz se zpozdis i na te tak mas o 20 sec pomalejsi core...asi ti bude nejakou dobu trvat nez se to naucis "spravne" ale proto tu ten jeden build (a je fuk jestli je to 4gate, 3gate robo nebo co koliv jineho) je, aby si zjistil a pochopil takovehle elementarni mechaniky.

Jinak k tomu vyberu buildu je imho snazsi se ucit zakladni mechaniky na rychlem buildu, kde se toho da mene pokazit. (kazdemu tossovi bych doporucil 4gate nebo 3gate robo, zergovi nejaky 2base roach bust nebo baneling bust, a kazdemu terranovi stim timing nebo 1/1/1 s tankem a medivakem).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 15:12:30 

Aklain píše:
jeste ze existuji ty replaye........

Na chápání top replayů člověk musí rozumět základním mechanikám. Pamatuju si na svoje začátečnické doby SC1, kdy pro mě replaye a styl hry lepších hráčů byly prostě úplně nepochopitelné, jiný svět... nechápal jsem, proč dělají to, co dělají.. neviděl jsem v těch replayích to důležité.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 17:41:59 

Zkoušel jsem znovu 4gate strategii, ale zabránit scoutování se snad ani nedá, protože než tam postavím ty tři baráky + zealota aby se tam nikdo nedostal tak tam se scoutem dojde jak nic.

A každej když se podívá a nějak zjistí že dělám 4gate tak se začne bunkrovat stavět další věci a ještě toho má 2x tolik co já a to dělám jen jednotky.

A zase abych se taky začal bunkrovat a stavět další báze tak toho se bojím protože neznám ještě přesně co koho countruje, scoutování takže bych stavěl čistě to co by se mi líbilo a to už by byla jen haluz kdyby moje army zabila nepřátelskou.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 18:17:43 

3 gaty ve wallu je spatny wall, da se na klasicke rampe udelat wall jenom z GW a CC, praskni do googlu hledat "wall protoss" a inspiruj se :)...obecne, ale jak tu psal tusim zenedar, 4 gate bych moc nejezdil, prilis zavisi na skvelem provedeni...k zabraneni scoutu jinak zelot do mezery s prikazem "Hold" a stalker ke zniceni ovika nebo workera...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 19:22:50 

No jo ale je to asi tak nejjednodušší strategie v late game se vůbec nechytám. Potřebuji nějaké rychlé strategie. A ono fakt de zabránit scoutu? Když nepítel pošle do dvou minut scouta tak ještě není možné mít tu bránu zabarakádovanou.

EDIT // Tak teď zábavná hra borec nepřišel se skautem ale rovnou s 6-7 zerglingama, když jsem ješte neměl ani 1 gate .. :D Sakra taky bych to chtěl takhle umět.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:03:38 

scoutu se zabranit neda i kdyby si zawaloval a mel tam zelaota stejne ten tezar se muze dostat dovnitr pres mineral trick (tezar co jde tezit prochazi skrz jednotky)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:04:28 

takhle...tomu prvnimu scoutu nezabranis, ale ten se dela pro to, abys zjistil, jestli souper nejede nejaky cheese (tzn. taktiku, kdy v podstate vsadi na urcitou strategii, ktera bud vyjde nebo prohral, protoze vetsinou obetuje ekonomiku a pak uz ti nestaci) - coz znaci napr. tihle lingove, co k tobe nabehli...to byl nejaky pool (na 6/7/8 supply) a tohle svym scoutem musis zjistit i ty a adekvatne zareagovat....co se tyka pak dalsiho scoutu, jakmile vyzenes nepratelskeho workera od sebe (treba stalkerem), tak uz bys mel mit wall dostatecny a nikoho dalsiho dovbnitr nepustit - tzn. mu zabranis v tom, aby videl jaky jedes tech nebo strategii

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 20:04:50 

Aha tak to nechápu proč se tedy ten vchod barykáduje?

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina