T.iN.T.a píše:
Tak proxy nemusi bejt ani v bazi, staci na expe a uz to nenajdu:) Rekneme napr. na scrapu P hned vyjede probou, na expe si udela pylon a hned nasledne gate, pak druhou a setri chrono. Ja si udelam na 9 pylon a jedu se kouknout k nemu, Kdyz tam dojedu tak zjistim, ze zatim co ja jsem postavil pylon, gate, vypotreboval chrono a rekneme, ze se mi touhle dobou uz asi stavi plyn a core, tak on to ma ma prazdny. On jak ma lota driv a nez ja, tak jde mezitim okusovat pylon. Kdyz se vyrobi me 1. tak uz tam ma tak cca 2 a dalsi jsou na ceste. Hra vetsinou konci kdyz se mu povede snipnout pylon. Co sem mel udelat jinak? :)
...
První zealot musí být chronoboostlý, ať se děje cokoliv. Jakmile má prázdnou base, rušíš jakékoliv stavby, co nejedou jednotky(cyber core, gas). Všechny proby(pokud už náhodou těžíš plyn) hodíš na minerály. Přihoď gate a pylony. První serie lotů se dá umikrovat(bude mít 2 ty jednoho, jeden tě honí druhej ruší pylon, ale tobě se staví náhradní, takže pohoda). Pak příchází to pravé tóčo, musíš mikrovat jak ďas, nenechat se supply bloknout, ideálně stíhat přihazovat proby na minerály, přistavovat gaty... je to masochistický boj, který vyhrává hráč s lepším mikrem(pokud protivník nic takového nedělá, máš vyhráno). První pylon skoro jistě padne. Můžeš zkusit do boje zapojit proby, no já to neměl zapotřebí(ale každá dmg navíc se počítá, že jo). Pak taky jde o to, jestli jsi dělal simcity nebo wall in nebo jenom házel budovy kolem. Přece jenom simcity se brání nejlíp náhodně rozhozené budovy nejhůř.
Mno teď trošku teorie k scrap station. Pokud tě protivník nescoutuje, když ty jdeš k němu(měl bys potkat probu/scv cestou, nedá se vyhnout), uvažuj nejhorší variantu, tedy proxy gate nebo canon rush. Já s oblibou scoutuji i ty oblasti za kouřem(tuším z levé pozice to scout projde automaticky - proxy pylon je tam oblíbený). Pokud jsi u jeho kouřové oblasti a nepotkal jsi scouta, tak je zle. Tou dobou bys měl mít hotový pylon, zrušíš řadu 2 probe v nexusu, postavíš gate. Pak už je to na osobních preferencích a co scoutneš. Já stavím proby(přesněji 10gate, 2 proby a jeden CB, druhá gate, 2 proby a CB, pak hned pylon a zealot(nebo zealot a pylon, podle stavu warpování gate)) a čekám na minerály na druhou gate a pylon. Někdo radši počká na dalších 150minerálů a v době stavby přihodí pár prob a k tomu dohodí později pylon. Ono můj postup je o hubu a to tak, že dost(osobně ho nedoporučuji :D). Ideální je mít v době hotové první gate 30-40 energie v nexu, podle toho, jak rychle se dostaví druhá gate.
Snad to helfne, nebude to optimální, já to znám jenom z bety, takže už jsem to delší dobu neoprášil :). Pokud tam je nějaká kravina, tak doufám, že to někdo opraví :o)
Edit směrem na Ondika:
Pominu fakt, žes tu probu viděl, jak jde úplně do háje, a nevadilo ti to :D. Pominem fakt, že on viděl tebe jít k němu a nevadilo mu, že tam šaškuješ někde ve tmě :). Bránit se mikrem se stalkery je hovadina. V momentě spawnu stalkera máš u sebe nejmíň jednoho zealota a další dva na cestě :). Jednoduchá obrana je přemakrovat ho, prostě využiješ toho, že obrana je na klikfest míň náročnější, protože nemusíš pořád lítat domů a organizovat tam proby... Na to je právě ideální drtit zealoty, časem se dostaneš do fáze, kdy bys měl mít víc zealotů než on, máš lepší ekonomiku.
Nicméně je fajn, že jsem si ověřil, kdy přijde pylon, výborně časované to je, objeví se u xel naga tower, takže tam už se může začít plašit :-)
Problém canonů je, že u lepších hráčů ti ten protiútok neprojde a hlavně tím získáváš "špatné" návyky. Canony jsou statická obrana, takže jsi odkázaný na svou base, zatímco za branami se ti spawnují protivníci.