StarCraftCZ.com


Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 28. bře 2024 14:05:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: pon 31. kvě 2010 20:06:14 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Hegemon píše:
Nedělal to s těma Vikingama + tanky taky Painuser? - jsem před chvilkou dokoukal huskyho cast zápasu Painuser vs InControl (TvP) a tam mu to vyšlo skoro beze ztrát.. Tak třeba mrknul na Predyho a hle, ono to fungovalo. Ale co vím, tak Pain frčí furt mech (nebo aspoň, co jsem viděl), takže kdo ví, kdo s tím přišel první.. Jako kdyby na tom záleželo.. :D Jinak jsem rád, že tanky se teď používají víc, protože ze začátku nebyly skoro nikdy k vidění.. Což mě přivádí k dotazu - týkala se nějaká z patch změn tanků?


Přidali jim v některém z posledních patchů 10 HP.

Jinak já na terranské replaye dřív vůbec nekoukal, takže absolutně nemám přehled, co se jezdí (jen velmi zhruba), a už vůbec nemám přehled, kdo s jakou taktikou přišel první :) Chtěl jsem tou svou poznámkou u replaye říct jen tolik, že o TvT jsem neměl ani zbla tušení, jak se hraje, ale viděl jsem nedávno moc hezký replay Predyho (je ke stažení u Baronových replayů například), tak jsem tu taktiku Tanků a Vikingů odkoukal od něj :) (i když provedení samozřejmě úplně jiné a na 100x horší úrovni :D )

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: pon 31. kvě 2010 22:21:24 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Tak konečně promoted do Diamondu :) A zároveň sem házím dvě poslední hry, obě mi přijdou pěkné. Apropó, posledních cca. 20 her jsem nenarazil na žádného Zerga. To už je vážně nikdo nehraje? :? Mně pořád přijdou extrémně imba a velmi zábavní :)

Steppes of War - Random Terran vs. Protoss - 12:52
Link: http://www.mediafire.com/?izm5nwywjzw
Popis: Vím opět přesně, co jsem kde udělal blbě, nicméně se mi tahle akční hra dost líbila. Klasické bitvy early game mezi MMG (Marines + Marauders + Ghosts) a Zealoty + Stalkery + Sentry + Immortaly.

Kulas Ravine - Random Zerg vs. Protoss - 18:28
Link: http://www.mediafire.com/download.php?yyzk0n2zzkz
Popis: Opět jedna z těch her, kde se mi dařilo prakticky vše od začátku až do konce :) Tedy až na toho Observera, co mě celou dobu sondoval (ale už si dám příště opravdu pozor :D). Každopádně opět perfektní mapcontrol, správné countery, rozlézání creepu, expandování, přemacrování nebohého Protossa. Na mé straně Lingové, Hydry a Corruptoři, na straně Protossa klasicky Zealoti, Stalkeři, Sentry, Immortalové a hodně Colossů.

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: pon 31. kvě 2010 22:52:43 
Offline
Uživatelský avatar
 ICQ  Profil

Registrován: pon 22. bře 2010 0:28:12
Příspěvky: 15
Bydliště: Bratislava
Gratulujem k Diamondu už budeš hrať aspoň s hráčmi čo to vedia trocha hrať xD...

_________________
Teenage Mutant Terran Turtles


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: stř 02. čer 2010 18:28:57 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Včerejší zkouška úspěšně udělána, tím pádem mi skončilo zkouškové a nastal čas užít si poslední dny první fáze bety :D Dnes mi to za Randoma házelo skoro jen Protossa, nicméně v diamantové lize si už člověk dost zahraje a některé hry se mi opravdu hodně líbily. O tři nejhezčí se tradičně podělím :) Všechny replaye jsou už z dnešního patche (14).

Lost Temple - Random Protoss vs. Zerg - 35:05
Link: http://www.mediafire.com/?nkxjr2in2e5#1
Popis: Jakmile jsem viděl jeho fast expu, okamžitě jsem šel do něj, takže akce začala velmi záhy. Expu se mi překazit povedlo, jenže při dalším úspěšném harassu jsem to neskutečně podělal a místo bránění choke pointu (nájezdu na cliff) zealoty jsem si je nechal rozutíkat a pobít. Pak ještě 2 Void rayové provedli úspěšnou sabotážní misi, nicméně Zerg už to poté začal mít pevně v rukou a já prakticky až do konce hry jsem se snažil rychle dohánět, expandovat, techovat a dělat aspoň nějakou armádu, abych to brutálně neschytal Hydrama :) Naštěstí se Zerg chvílemi až zbytečně moc bál, což mi dalo možnost jít do protiútoku. Na konci jsem si zabil několik Zealotů sám, když jsem Warp prismem odletěl, ještě než se dowarpovali, při koukání na replay jsem se v duchu fackoval :oops: Mimochodem, ze Zerga se vyklubal trochu whiner :D

Kulas Ravine - Random Protoss vs. Random Zerg - 17:41
Link: http://www.mediafire.com/?jkmjmamzixm
Popis: Tahle je oddechová, od začátku až do konce jsem měl jasnou převahu. Nicméně samotné provedení hlavního útoku na Zerga se mi natolik líbilo, že sem ten replay dávám. Poučení z téhle hry - naučit se typické pozice Overlordů na všech mapách, abych jich lovcem Pheonixem pochytal co nejvíce,tady mi to moc nešlo :)

Lost Temple - Random Protoss vs. Terran - 31:48
Link: http://www.mediafire.com/?1nldz1owumz
Popis: A nejlepší na konec :) Už na moje tradiční "hf" zareagoval Terran překvapivě velmi slušně, což mě příjemně naladilo (opravdu :D). Akce začala trochu později (zhruba až v polovině hry), ale pak už to stálo za to a přes moji jasnou převahu v jeden moment se protivníkovi povedlo úspěšným dropem průběh hry otočit. Do samotného konce pak není úplně jasné, kdo nakonec vyhraje. V každém případě se můžete těšit na pěkně nakombinované armády, použité skoro všechny protosské jednotky ve hře, spoustu bouřek, Feedbacků, warpování do pole Warp prismů, Mothership kouzlící jak Vortex tak i Mass Recall a dokonce i Carriery :)

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: stř 02. čer 2010 20:19:41 
Offline
Uživatelský avatar
 ICQ  Profil

Registrován: úte 11. kvě 2010 17:32:48
Příspěvky: 97
Bydliště: Křeslo
Gratulace k úspěšnému přežití a překonání zkouškovýho.. :D
Jinak nejvíc mě zaujala poslední - na templáře hodně tossů zapomíná (např. proti roach + hydra nebo M + M + M moc nevídám), takže je fajn vidět pěkný použití.. :)

_________________
mail: samael@magick.cz
V komentářích k novinkám používám nick Sam


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: pát 04. čer 2010 15:57:18 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Hegemon: Díky :) O Stormu se tu teď v komentářích nějaké novinky bouřlivě diskutovalo, já osobně jsem velkým příznivcem tohohle kouzla, ale samozřejmě ho neberu jako samospásné, spíš podpůrné.

Dnes přidávám čtyři hry, už zase tolik nehraju, první fáze bety se sice chýlí ke konci, ale zase se venku udělalo konečně tak pěkně :D Každopádně můj tip dne - scoutovat, scoutovat, scoutovat...

Desert Oasis - Random Protoss vs. Zerg - 27:57
Link: http://www.mediafire.com/?ejjdumdywzm
Popis: Tuhle mapu za tosse v PvZ hrozně nemám rád, na rush je to daleko, takže si Zerg klidně udělá fast expu, na letectvo je to blízko, takže aby se člověk bál Mutů hned od začátku. I proto jsem jel Phoenixe asi daleko dřív, než bylo potřeba, ale je pravda, že pak byli ještě užiteční :) Jinak opět klasika, několik větších bitev, spousta Stormů, dokonce pár Archonů a na konci jedna z mála vlaštovek nových patchů - Ultraliskové.
(tahle hra je ještě ze včerejška, takže před patchem 15)

Blistering Sands - Random Terran vs. Protoss - 14:06
Link: http://www.mediafire.com/?wlzjd5zmmay
Popis: OP EMP.

Scrap Station - Random Terran vs. Terran - 24:36
Link: http://www.mediafire.com/?y5zwmz1mlmz
Popis: Rush mariny jsem nečekal, takže jsem si v klidu techoval na tanky, velmi hrubě se mi to vymstilo. Díky tomu je tahle hra akce už od začátku a až na pár menších hluchých míst neustálé boje až do konce. Naštěstí soupeř nevyužil převahy v podobě drtivě poničené mojí těžby a tlačil pěchotu (Maraudery) až příliš dlouho.

Lost Temple - Random Protoss vs. Zerg - 12:37
Link: http://www.mediafire.com/?dyivg5ogdjw
Popis: A opět absolutně odfláknutý scouting z mojí strany, díky tomu byli Roachové nepříjemným překvapením (je pravda, že jsem na ně nenarazil už hodně dlouho). Zealoti se samozřejmě nechytali a já už skoro napsal gg. Ze zoufalství jsem ještě trochu zamikroval Stalkery a hra pokračovala. Měl jsem z takové pozice ještě naději na vítězství? Podívejte se sami ;) :D

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: sob 17. črc 2010 9:33:09 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
V téhle fázi bety hraju daleko méně (přeci jen venku je fakt pěkně), i na skillu se to projevuje, celkově to daleko méně hrotím a spíš si během toho týdne, po kterém se vše zase vyresetuje, zkouším různé věci a hraju jen tak pro radost :) Měl jsem těch replayů připravených daleko víc, bohužel mi nejdou přehrávat jiné replaye než z poslední verze :? a asi nebudu jediný s tímto problémem, tak sem nakonec házím jen dvě hry. V obou jsem nasekal poměrně dost chyb, takže žádná jasná ownage, o to zábavnější by to ale mělo být :)

Scrap Station - Random Terran vs. Protoss - 28:13
Link: http://www.mediafire.com/?nowe032a8jkjjij
Popis: Ráno jsem zjistil, že v kávovaru není kafe :roll: , takže jsem ho dal vařit a mezitím si šel dát jednu rychlou hru ještě rozespalej. To opravdu není výmluva, proč jsem potom tak dlouho ignoroval proxy Pylon, přestože jsem celou dobu věděl, že tam je a kde je :D Měl jsem pocit, že po prvním odraženém útoku toho Protoss nechá a on ne :) Každopádně si opravdu myslím, že Terran má momentálně ze všech ras nejvíc navrch (díky EMP proti tossovi a díky mechu proti Zergovi) a během zpětného sledování replaye mi přišlo trochu smutné vidět, jak po hození pár EMP lehne Protossovi armáda 2x větší než moje (i cenově).

Steppes of War - Random Zerg vs. Zerg - 27:21
Link: http://www.mediafire.com/?766fa65ldvem5ql
Popis: Tak tady se trochu stydím hlavně za začátek, díky tomu ale ta hra trvala dlouho a vyvinula se zajímavěji. Nepřítel udělal 6 pool, čemuž jsem se zasmál hned, jak ti Zerglingové přišli, přesto jsem to ale podělal a ekonomickou výhodu, kterou jsem díky tomu měl, jsem pořádně nevyužil. I tak se mi pak ještě dlouho dařil pěkně harass, kterým jsem mu hodně dlouho zdržel Muty (přesto jsem při sledování replaye měl pocit, že kdybych byl agresivnější, mohl jsem ho v tu chvíli úplně zničit; v každém případě jsem mu měl zabít Queenu). Přišlo mi pěkné, jak byl první polovinu hry zamčený ve své základně on, zatímco jakmile se dostal k hyper-mobilním Mutům, role se otočily. Každopádně místo tradičních bitev Speedlingů + Banelingů, které se teď jezdívají v ZvZ, si můžete užít Hydralisky, Roache a Muty.

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: sob 17. črc 2010 16:21:01 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Venku už je ošklivě :D Tedy ne že by mi to tolik vadilo, to vedro v posledních dnech bylo zničující, takže dneska jsem u SC2 strávil skoro většinu dne :oops: Tím pádem spousta replayů, vybírám 3, co se mi líbily zatím nejvíc.

Metalopolis - Random Protoss vs. Zerg - 19:56
Link: http://www.mediafire.com/?xhpn3fq33hg0e65
Popis: Přiznám se, že jet expu jsem vůbec v tu chvíli neměl v úmyslu, ale měl jsem tolik minerálů a nevěděl v tu chvíli, co s nimi, že jsem ji postavil. Jakmile jsem pochopil, že Zerg expu nedělá a je zabarikádovanej v mainu, napadli mě okamžitě Mutaliskové a vrhl jsem se co nejrychleji do stavby Phoenixů. Útok Roachů mě proto trochu nepříjemně zaskočil, ještě jsem silně zkazil micro v té bitvě a hlavně jsem opravdu měl mít alespoň 1 (lépe 2) Void raye, byl bych to odrazil jak nic.

Lost Temple - Random Zerg vs. Terran - 24:57
Link: http://www.mediafire.com/?5ej7leyffg4i8jo
Popis: Tak tohle je trochu whinerský replay pro mě :) Měl jsem dojem (a po shlédnutí replaye stále mám), že jsem od začátku hrál daleko lépe, vše mi vycházelo a stejně jsem prohrál, jakmile měl Terran dost Thorů. Na tu jednotku prostě imho Zerg v současné době nemá counter. Ok, měl jsem jet dříve Infestory s Neural parasitem, třeba by něco zmohli, nicméně ono na papíře to funguje dobře, ale ve hře se to dělá obtížněji, když člověk všechny suroviny spotřebovává na jednotky, aby se držel ve hře a nenechal protivníka se příliš rozlézt nebo natechovat. Další obrovskou chybou bylo nescoutnutí jeho expy na 9. hodině, na to jsem přišel až v replayi :( I tak mi ale tenhle zápas přijde jako ukázka imbalance.

Metalopilis - Random Terran vs. Zerg - 26:35
Link: http://www.mediafire.com/?2rxiessj9bgyyee
Popis: A teď přesně obráceně. Já jako Terran podělal prakticky vše, co se dalo. Jeho fast expě jsem nezabránil, bunker push provedl naprosto mizerně a neúčinně, nechal ho se pěkně rozlézt, sám horko těžko držel svou expu. Přesto mi přišlo, že jakmile jsem měl dost tanků a Thorů, byl jsem naprosto nezastavitelný.

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: sob 17. črc 2010 16:41:31 
Offline
Uživatelský avatar
 ICQ  Profil

Registrován: úte 11. kvě 2010 17:32:48
Příspěvky: 97
Bydliště: Křeslo
Pralev píše:
Lost Temple - Random Zerg vs. Terran - 24:57
Link: http://www.mediafire.com/?5ej7leyffg4i8jo
Na tu jednotku prostě imho Zerg v současné době nemá counter. Ok, měl jsem jet dříve Infestory s Neural parasitem, třeba by něco zmohli, nicméně ono na papíře to funguje dobře, ale ve hře se to dělá obtížněji...


Já mám docela dobrý zkušenosti proti Thorům s infestor + roach/infestor + roach + speedling a dokonce to jednou vyšlo jenom s roučema (burrow -> supriiiise!!) :) ale to bylo spíš štěstí..

_________________
mail: samael@magick.cz
V komentářích k novinkám používám nick Sam


Nahoru
Odpovědět s citací  

 Předmět příspěvku: Re: Pralvovy replaye
PříspěvekNapsal: pon 06. zář 2010 15:43:39 
Offline
 Profil

Registrován: úte 27. dub 2010 7:04:40
Příspěvky: 1097
Tenhle topic sice již upadl v zapomnění, ale lehce ho využiju k menší "reklamě" :) Jelikož už tady asi více lidí prudím svými kontroverzními ( :lol:) názory na imbalance a další věci SC2 se týkající, založil jsem si dnes blog, na kterém si budu tyto názory volně publikovat pro ty, které zajímají. Kromě toho tam budu umisťovat odkazy na replaye (i s krátkým popisem) jak své, tak i různých top hráčů. Cílem je nabídnout několik nejkvalitnějších replayů týdně těm hráčům, kteří nemají čas nebo chuť probírat se denně desítkami replayů na různých webech.

Blog je prozatím ve stádiu vývoje (myslím tím především vzhled), proto jej berte prosím trochu s rezervou.

Odkaz - http://pralev-sc2.blog.cz/

Za veškeré komentáře a jinou zpětnou vazbu budu jen rád ;)

_________________
Obrázek

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/


Nahoru
Odpovědět s citací  

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits     
Updated By phpBBservice.nl  
Český překlad – phpBB.cz