dobre, diky za cas a tipy.
dotazy a poznamky:
- kdyz neudelam zealota, lezi mi prece gate ladem (nez se udela cybercore)
- ta prvni uspora penez byla na prvni vlnu warp - je to chyba, mam produkovat vice jeste nez bude vyzkoumany? (potom uz jen nestiham, prebyvaji mi penize vic, nez mam moznost warpovat)
- ja videl, co stavi na zacatku (na reapery jsem uz ale nestihl nic udelat) a pozdeji jsem mel nad bazi obse
- proc je wall pro me nevyhoda a pro nej vyhoda?
jeste jednou diky
Pralev píše:
- Nedělej proti Terranovi wall (pokud nebyl Random, tj. věděl jsi od začátku, že je Terran), v PvT při jeho pushi MM by ten wall škodil tobě a pomáhal jemu.
- Nezačínej v PvT Zealotem, ale Stalkerem. Ty jsi navíc tou Probou, než umřela, mohl vidět, že má Reapera, takže mít Stalkera je nutnost.
- Neutrácíš peníze! Nejdůležitější chyba hned na začátku hry. Mít v 5. minutě na kontě přes 600 minerálů je hrubá chyba. Za takové prachy můžeš mít jednotky, kterými ho tlačíš, nebo dělat expu nebo techovat.
- Tomu odpovídá i to, že v 6:44, když zaútočí Reapery, máš ty úplné kulové. On je naprosto slabý hráč, který dělá základní chyby (celou dobu nemá CC upgradnuté na OC, tj. přichází o obrovský příjem peněz), přesto ty, který správně celou dobu děláš Proby, máš finančně o něco slabší armádu a z hlediska jejího složení proti Reaperům úplně nevhodnou. To, že ti hned po zabití těch lotů a Sentry nešel po Probách, byla jeho hrubá chyba. Mohlo to být gg už v tomhle momentu. Btw stále máš strašně peněz (po odražení Reaperů přes 800 minerálů na kontě).
- Hraješ naslepo, nescoutuješ. Už jsem se zaradoval, když jsem viděl, že posíláš obětovat Probu, abys zjistil, co jede, a ono ne, místo toho jsi ji zastavil, začal dělat Pylon (tzn. děláš push, přestože nemáš vůbec tušení, co má soupeř!) a ještě jsi fatálně zvoral micro, tj. poslal jsi Stalkery příliš dopředu napřed a on si s nimi poradil ještě předtím, než dorazili Zealoti.
- Útok na PF byl úplně mimo tak slabou armádou. A zbytečně pozdě jsi ji stáhl. PF na jeho natural expě pro tebe mělo být znamení, že soupeř campuje, správná reakce je přeexpandovat ho a přemacrovat. Stačí si udělat Obse, kterého pošleš k němu, abys viděl, co jede a kolik toho má. Neustále si udržuješ takovou armádu, aby kdyby vyrazil, byl jsi schopen to odrazit. A mezitím expanduješ a rozjíždíš pořádně macro. Nesnaž se tlačit útok za každou cenu.
- Neměl jsi úplně vhodně složenou armádu (moc Stalkerů na úkor Zealotů a Immortalů, případně Colossů) a navíc jsi se ho zbytečně snažil locknout v jeho base, což on poměrně šikovně využíval k postupnému pomalému oslabování tvojí armády. Terrana, který campí, nemusíš tímhle způsobem locknout, stačí si pohlídat neobsazené expy na mapě, aby neudělal druhou expu.
- Toť vše, tuhle hru jsi prohrál macrem. Ještě než vůbec zaútočil těmi Thory, jsi už měl finančně dvakrát větší ztráty než on při stejném počtu expanzí.