StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 20. dub 2025 18:14:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Programovatelná tlačítka na myši-využíváte u SC2?
PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 9:00:49 

Měl jsem problém s rozložením prstů levý ruky na klávesnici, proto že sem asi 12 let hrával diablo 2 a do dnes neumím položit pazouru na klávesnici jinak než jak jsem to dělal u D2, problém byl ten že jsem prostě netrefoval A (pro atak move) asi by tam měl bejt prst instantně, ale já to nedokázal. Uvažoval jsem o tom, že si koupím programovatelnou myš, ale tady mi to lidi tak nějak rozmluvili, že je to u SC2 na prd. No nakonec jsem si ji koupil - lovend za 250 Kč a že to prubnu. Teď sem docela spokojenej, mám atak move na myši (už nechodím s armou přez move - hurá), bohužel je to jediné navíc tlačítko, které využiji, chtěl jsem tam dát eště "tab" pro subgrupy+další, ale to už mi nejde, páč ty ostatní čudlíky jsou jako že pro office či co. A tak se chci zeptat využíváte tato tlačítka u SC2, prosím když tak odkaz, ale jen na ověřený model v SC2.
PS: nejde mi o makra, ale vyloženě jen klvesové zkratky
PS2: vždy jsem používal myši o 3 caplikách tak mě nenadávejte za trochu lamózní dotaz. :)

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Programovatelná tlačítka na myši-využíváte u SC2?
PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 12:26:55 

Salam píše:
Měl jsem problém s rozložením prstů levý ruky na klávesnici, proto že sem asi 12 let hrával diablo 2 a do dnes neumím položit pazouru na klávesnici jinak než jak jsem to dělal u D2, problém byl ten že jsem prostě netrefoval A (pro atak move) asi by tam měl bejt prst instantně, ale já to nedokázal. Uvažoval jsem o tom, že si koupím programovatelnou myš, ale tady mi to lidi tak nějak rozmluvili, že je to u SC2 na prd. No nakonec jsem si ji koupil - lovend za 250 Kč a že to prubnu. Teď sem docela spokojenej, mám atak move na myši (už nechodím s armou přez move - hurá), bohužel je to jediné navíc tlačítko, které využiji, chtěl jsem tam dát eště "tab" pro subgrupy+další, ale to už mi nejde, páč ty ostatní čudlíky jsou jako že pro office či co. A tak se chci zeptat využíváte tato tlačítka u SC2, prosím když tak odkaz, ale jen na ověřený model v SC2.
PS: nejde mi o makra, ale vyloženě jen klvesové zkratky
PS2: vždy jsem používal myši o 3 caplikách tak mě nenadávejte za trochu lamózní dotaz. :)

Sice si psal že ti nejde o makra tak bych asi neměl odpovídat, ale tak snad to nevadí :D
Já mám naprogramované na myši 3 tlačítka (Makra)
1. tvorba proby (těžiče)
2. chronoboost
3. pylon
A jsem s tím maximálně spokojen...

Ale jinak mi orientace prstokladu na klávesnici taky dělá zatím problémy :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 12:45:56 

Vsak se daji veskere klavesove zkratky zmenit ne? Ja osobne makra nepouzivam... mam mys Mx518 se dvema programovatelnejma tlacitkama na palci a mam na nich nastaveno prepinani jednotek ve skupine (blbe se mi macka v bojich levou rukou tabulator a radsi uz ji mam pripravenou na hotkeyi, nebo na Acku...). Je to jen o zvyku... na to prepinani jsem uz takhle navyklej z W3 Dota...

edit: ono se spatne dava odkaz na nastaveni klaves pro cloveka, kterej je navyklej na ovladani diabla... ten utok je nejdulezitejsi... vzdycky mne ve Warcraftu domrdalo, kdyz jsem sedel na nejakym pocitaci, kde byl nastavenej utok na "Z" misto "A"... exitoval program (nebylo to tak jednoduche jako v SC2) na prebindovani vsech klaves ve hre... a kazdej to mnel nastaveny podle sveho... jak mu to vyhovovalo... imho se vyplati tomu venovat nejakou hodinu, nez zkouset "osvedsene nastaveni" se kterym nebudes schopen hrat

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 13:15:19 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

BNDR píše:
ono se spatne dava odkaz na nastaveni klaves pro cloveka, kterej je navyklej na ovladani diabla... ten utok je nejdulezitejsi... vzdycky mne ve Warcraftu domrdalo, kdyz jsem sedel na nejakym pocitaci, kde byl nastavenej utok na "Z" misto "A"... exitoval program (nebylo to tak jednoduche jako v SC2) na prebindovani vsech klaves ve hre... a kazdej to mnel nastaveny podle sveho... jak mu to vyhovovalo... imho se vyplati tomu venovat nejakou hodinu, nez zkouset "osvedsene nastaveni" se kterym nebudes schopen hrat

warcraft3 umel customkeys - v textaku ve slozce warcrafta sis mohl upravit klavesovy zkratky a pak ve hre zaskrtnout, ze se ten soubor ma pouzit
jinak mam taky 3 prog. tlacitka na mysi, ale nepouzivam je, napr. na chronoboost ti staci zmacknout 3C (kdyz mas nexus na trojce), na pylon BP apod., takze mi prijde bindovat to na mys zbytecny, pak mas akorat problem, kdyz prijdes nekam, kde to nabindovany neni :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 13:25:51 

satik píše:

warcraft3 umel customkeys - v textaku ve slozce warcrafta sis mohl upravit klavesovy zkratky a pak ve hre zaskrtnout, ze se ten soubor ma pouzit
jinak mam taky 3 prog. tlacitka na mysi, ale nepouzivam je, napr. na chronoboost ti staci zmacknout 3C (kdyz mas nexus na trojce), na pylon BP apod., takze mi prijde bindovat to na mys zbytecny, pak mas akorat problem, kdyz prijdes nekam, kde to nabindovany neni :)

o customkeys ofc vim, ale hrdinove z doty se tam prepsat nedali... protoze tam byli ty 4 zakladni z kazde rasy v kampani... a v dote si jich mel kolem 30ti... a kazdej mel ty klavesove zkratky jinde... navic dalsich 6 butonu na inventar se v cusomkeysech prepsat taky nedali (pokud si to nechtel teda mackat na numericky klavesnici... coz bylo dost useless :D)...
Co se tyce tech maker v SC2... tak souhlas... Je 100% lepsi se naucit klavesove zkratky, nez bindovat makra na ptakoviny (na nauceni hotkeyu za protose je specialni challange mise, kde musis pouzivat pouze zkratky... try it ;))

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 13:33:14 

nejsem si jistej ale ve W3 nebyl customkeys od jakživa a byl až přidán někdy v pruběhu takže se to dělalo přes nějakej program..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 13:43:43 

nikdy tam od zacatku nebyl soubor "customkeys.txt"... je tam ale od zacatku "customkeyssample.txt" kterej se na ten customkeys prejmenuje... Jesli tam byl uz od RoC nevim... ale od TFT urcite... dost uz OT :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 30. led 2011 14:41:18 

dokud nebyly custom hotkeys , mel sem vsechny klavesy na programovatelny klavesnici nabindovany, tedka potom co si muzes vse nastavit na qwer pro vsechny budovy a jednotky je to mnohem snazsi takze to bindovani sem omezil jen na nejaky vychytavky - treba ulozit vsechny kasarny na sestku a na mysi je vyvolam , to samy factory a starport atd.

urcite bych si byt tebou dal praci a vsechno si to v nastaveni prehazel na to jak ti to bude vyhovovat budes pak mnohem rychlejsi kdyz budes mit vse u sebe a nebudes muset litat po cely klavesnici ja osobne mam vse asi na 10 tlacitkach + nejaky vychytavky nabindovany na mysi a klavesnici.
Da se stim docela dobre vyhrat blizzard ty zkratky tentokrat v tom patchi fakt vychytal a neni nic jednodussiho nez si dat vsechny spely na to samy tlacitko a nebudes muset premejslet kde je cloak a siege mod kdyz budes mit vse na Q napriklad.
je dobry mit spelly qwer protoze jsou blizko k ciselnejm skupinam , pak asd na attack , move patrol atd. Kdyz tak pisni kdyby neco :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 15:54:38 

Skylleer píše:
dokud nebyly custom hotkeys , mel sem vsechny klavesy na programovatelny klavesnici nabindovany, tedka potom co si muzes vse nastavit na qwer pro vsechny budovy a jednotky je to mnohem snazsi takze to bindovani sem omezil jen na nejaky vychytavky - treba ulozit vsechny kasarny na sestku a na mysi je vyvolam , to samy factory a starport atd.

urcite bych si byt tebou dal praci a vsechno si to v nastaveni prehazel na to jak ti to bude vyhovovat budes pak mnohem rychlejsi kdyz budes mit vse u sebe a nebudes muset litat po cely klavesnici ja osobne mam vse asi na 10 tlacitkach + nejaky vychytavky nabindovany na mysi a klavesnici.
Da se stim docela dobre vyhrat blizzard ty zkratky tentokrat v tom patchi fakt vychytal a neni nic jednodussiho nez si dat vsechny spely na to samy tlacitko a nebudes muset premejslet kde je cloak a siege mod kdyz budes mit vse na Q napriklad.
je dobry mit spelly qwer protoze jsou blizko k ciselnejm skupinam , pak asd na attack , move patrol atd. Kdyz tak pisni kdyby neco :)

Tak to teda vyzkouším to s tím castěním pod jedním tlačítkem, předpokládám, že u lepší myši než jsem si koupil to pude dát i na nějakej ten cuplik :idea: , díky

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 15:58:48 

BNDR píše:
Vsak se daji veskere klavesove zkratky zmenit ne? Ja osobne makra nepouzivam... mam mys Mx518 se dvema programovatelnejma tlacitkama na palci a mam na nich nastaveno prepinani jednotek ve skupine (blbe se mi macka v bojich levou rukou tabulator a radsi uz ji mam pripravenou na hotkeyi, nebo na Acku...). Je to jen o zvyku... na to prepinani jsem uz takhle navyklej z W3 Dota...

edit: ono se spatne dava odkaz na nastaveni klaves pro cloveka, kterej je navyklej na ovladani diabla... ten utok je nejdulezitejsi... vzdycky mne ve Warcraftu domrdalo, kdyz jsem sedel na nejakym pocitaci, kde byl nastavenej utok na "Z" misto "A"... exitoval program (nebylo to tak jednoduche jako v SC2) na prebindovani vsech klaves ve hre... a kazdej to mnel nastaveny podle sveho... jak mu to vyhovovalo... imho se vyplati tomu venovat nejakou hodinu, nez zkouset "osvedsene nastaveni" se kterym nebudes schopen hrat

No tak s tím odkazem na nastavení kláves jsem to blbě popsal, mě šlo o odkaz na nějakou konkrétní myšku, u které to máte někdo vyzkoušený a vyhovuje vám to. Nejde mi o: mám myš za 2 litry s 8 progr. tlačítkama, který stejně u sc2 nevyužívám...jde mi o: mám tu a tu myš, za x peněz, která má x progr. tlačítek, které jsou imho super pro SC2 :D...

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina