StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 20. dub 2025 18:26:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Jakemu hernimu stylu davate prednost?
Radeji udavam tempo hry 0%  0%  [ 0 ]
Radeji counteruji hru soupere 0%  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 0
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Herni styl
PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 4:05:13 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Prave jsou koukal na jedno Day9 daily (#231 myslim) a to me dovedlo k zamysleni toho jak se moje hra promenila...i pres to ze ted kvuli datadisku Wow SC2 nehraju.

Muj prvni stupen pohledu na hru byl naucit se nejaky BO a ten zdokonalovat...pamatuju si ze tohle jsem delal kdysi v AoE2, kde sem stahoval vterinku po vterince z flushe a podobnych strategii. Pak se ale moje hra promenila a zacal jsem hrat stylem counterovacim...to znamena vidim neco a tak zacnu delat neco proti tomu. Proste sem na zacatku hry nemel predstavu co se bude dit...no a pak se styl promenil do dalsiho stupne "proc ja bych nemohl byt ten ktery musi byt counterovan a zacal sem hrat agresivne s par BO proti urcitym rasam na urcitych mapach. No a ted po shlednuti onoho daily porad premyslim jestli opravdu neni lepsi counterovat soupere. Nechat ho neco zahrat a na to reagovat (samozrejme trosku jinym stylem nez na zacatku).

Jde mi tu o dva odlisne pohledy na vec (nejde o counterovani jako takove, ktere je samozrejme potrebne).
Jeden z pohledu je jsem na Lost Templu nebo Metalopoli TvZ na close pozicich => pojedu 2rax marine bunker rush. Jsem cross pojedu heliony.
Druhy z pohledu pojedu "zakladni BO" do napr. prvniho raxu, nebo nez vyscoutuju soupere. Opet vezmu treba TvZ. Vidim FE na cross pozici, tak pujdu 1rax expand. Uvidim 14 pool a zadnou hatch (treba 21hatch), pujdu 2-3rax, nebo double helion.

Kteremu hernimu pristupu davate prednost?

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Herni styl
PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 6:10:09 

U mě se to nedá říci. Když hraju proti protossům tak jak kdy. Proti terranům counteruju, protože proti MMM máte v poli nevýhodu. Proti zergům jsem agresivní jako něco hned od 5 minuty, protože nesnáším mutalisky. :D

PS: ten dotazník ti nefunguje

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 9:12:18 

No obojí má svůj + imínus. Záleží jaký si tip hráče

Je defenzivní přístup který se rovná hodně šachovému přecijen černý táhne druhý tudíž má výhodu (může reagovat na strategii optimálně načež bílý je nucen udávat z počátku tempo) osobně si myslím že ofenzivní strategie čili early push se hodí třeba proti zergovy protože zerg je težkej farmář a jak ho necháš rozjet jedine co tě pak zachrání je zázrak nebo chuj v podobě dropu.

ofenzivní hráči musí být rychlí čili musí zvládat makro a mikro najednou jet na doraz a mít vše promyšlené a včas reagovat a rozpoznat pravou chvíli kdy zaútočit.

Kdežto defenzove (countrove) tak hraju treba ja že si vytvářím podmínky pro boj zajiťuju a hlavně scoutuju.

ofenzivní taktiky mi příjdou dost all in. Ale pravda je že většina lidí jsou zvyklí na bud Cheez >dyž ubrání > dlouho nic >farna > masivní push

na taktiku kdy push příjde kolem 4-5 minuty poměrně masivní armádou (viz ted zkoušíme s kámošem v 5,5 minutě 7 roach push) dostanete soupeře do tlaku a většina lidí tomu podléhá nebo útočník udělá chybu. popřípadě natrefí na težce defenzivního hráče a to bejvá problém kort když je zavězovanej.

osobně si myslím že pro mě bude další stupeň vytvoři push kolem 5 minuty v případě že nedopadne dobře je třeba tuhle situaci využít a expandovat .

Je to strategie takže si to může hrát každej tak jak mu vyhovuje agresivne pasivně countrovat pasťovat dropovat farmit.

podle mě je to spíš na tipu hráče a na tom co mu vyhovuje nejsem extra rychlej klikač takže spíš defenzuju massuju popřípadě flankuju.

Zylvar #355
Problém způsobený tankem je i tankem řešitelný.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 9:24:15 
 ICQ  Profil

Neblbni Zerg je nadizajnovanej jako defenzivni rasa jed expu nejdyl na 20 postav neaky Samečky pošli sacrife ovika a prizpusob se tomu co on jede POUZe v ramci techu masuj drony nechavej si volny supply larvy a minerali ve chvili kdy on vyleze z baze (potrebujes to zjsitit co nejdriv) zacnes masit armadu morfovat banelingy a vyrazit proti nemu. Po stretu vymasis co nejvic muzes a branis se. Mindgame je fajn vletet mu mutama do baze kdyz je tak v pulce mapy.

Dulezitej je ling pred jeho azi a drzet xenagy/vsude oviky kvuli dropum

Vyjima ja ne steps of war (musis mit armadu furt)
a na Scrap station (masivni dropy)

Na close position se taky vyplati mit neaky jednotky navic

EDIT: Vym o cme mluvim mam jen jinej acc mam 1k her a bejval su DIA :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 10:04:39 

Chelios píše:
Neblbni Zerg je nadizajnovanej jako defenzivni rasa jed expu nejdyl na 20 postav neaky Samečky pošli sacrife ovika a prizpusob se tomu co on jede POUZe v ramci techu masuj drony nechavej si volny supply larvy a minerali ve chvili kdy on vyleze z baze (potrebujes to zjsitit co nejdriv) zacnes masit armadu morfovat banelingy a vyrazit proti nemu. Po stretu vymasis co nejvic muzes a branis se. Mindgame je fajn vletet mu mutama do baze kdyz je tak v pulce mapy.

jjs tim ze zerg je defenz souhlasim a hraju to tak :D
jinak jeslti mas par replayu ze kterych by se dalo poučit budu za ně rád páč zerg sem tělem duší i klepetama :D a prostě ho budu hrat primarně at se deje co se deje.

Zylvar #355

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 12. led 2011 15:30:07 

Zerg muze hrat ofenzivne nebo ne? vysle souperovi letku mutalisku aby ho zmatl a stavi counter na jeho counter :]

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 13. led 2011 8:25:19 

zerg necountruje zerg válcuje :D musíš to prostě převálcovat i kolo se dá zabít lingama když jich je hodně :D
samo countrovat stojí míň hnisu:D

Zylvar #355

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 13. led 2011 18:34:14 

U zerga jakákoli early game agrese = semi-all in ze kterýho se těžko vyhrabává, pokud selže.
Sám sebe považuju za agresivního hráče- bohužel je mým osudem jako zerg counterovat každej push co na mě příde a doufat, že nepřítel udělá chybu a já ho převálcuju početně :lol:

I když teď se pomalu odvažuju přejít na random :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 13. led 2011 18:42:56 

Nejlepší je kombinovat jedno s druhým - mít základní představu a pak jí upravovat podle toho, co scoutnete. Měnit všechny plány jen proto, aby jste měli pocit jak perfektní countery máte, se nemusí vyplatit.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 13. led 2011 19:27:35 
 ICQ  Profil

zylvar píše:
Chelios píše:

jjs tim ze zerg je defenz souhlasim a hraju to tak :D
jinak jeslti mas par replayu ze kterych by se dalo poučit budu za ně rád páč zerg sem tělem duší i klepetama :D a prostě ho budu hrat primarně at se deje co se deje.

Replaye ani neak nezbiram ale nema cenu se ucit od lam jako ja radsi koukej na Fruit Dealera Namu Dimagu atp...

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina