Gwainhir->jak všeobecně, na každou rasu a protivníkův build potřebuješ něco jiného. Ovšem já beru za svůj standartní opening za protosse to, že postavím 3 warpgaty a 1 robotic facility. Dostavím co nejdříve proby na nějakých 23-30ks a do toho warpuju kombinaci stalkerů, zealotů a sentry, poměr vážně zleží na situaci co víš a protivníkovi nebo podle toho co máš zrovna za suroviny. Jak mile se dodělá první immortal jdu do útoku. Obyčejně je to cca 8-9minuta a ve zlatě je to velmi efektivní a univerzální, téměř nikdy se mi s tím nestalo že bych měl větší ztráty než soupeř ať měl cokoliv.
Když mám 100% potvrzeno že protivník jede mass marine vyplatí se jetu určitě fast colose, proti němu marinaci nemaji šanci.
Dobré třeba je využívat proti soupeři zmatenej tech, když terran má tak efektivní scen, do základny postavíš někdy v middle game na viditelné místo scenování tech na colosy a někde v koutě jedeš 2stargate s techem na carriery. Takhle jsem vyklepl už pár hráčů o ligy víš co na mě pak šli se skladbou marauderů a vikingů a já na něj přilítnul se 4 carriery, jasná gg.
To byl jen příklad, možností je spousta.