"Niea D'naya!" <Nžije Dí najea!> naštvaný drak si přestal dávat pozor na jazyk, urážka královského jedince nepatří mezi příliš moudré věci, existuje i efektivnější způsob pro sebevraždu. Ebenový drak přimhouřil oči, už potkal větší a silnější draky, tenhle nebude problém... "Isnne elb kedenne?" <Isne elb kedene?> Drak své odhodlání konečně vzdal, Ssarekaiův pohled ho propaloval a se slovy: "D'na" <dí na> Odletěl... Královský, který byl na stráži se mnou, uznale přikývl: "Nemám tě rád, ale tohle nebylo špatné..." Uvědomil jsem si, že to bylo poprvé za ty tři hodiny, kdy na mně promluvil sám od sebe. "Škoda," černý drak dal hlavu na bok. "Proč?" Ssarekai se na svého společníka zklamaně otočil: "Já to myslel vážně."
"Čím déle zde otálíš, tím spíš už tak zůstaneš." řekl sám k sobě Insolitus. Nahromadil k sobě energii aby tak posílil tenké vlákno, které jej nadále ještě poutalo k jeho vlastnímu tělu. "Tohle nedopadne dobře" řekl a začal pronikat do svého těla. Jako vždy, zrak se mu stonásobně zamlžil a téměř nemohl dýchat, on již na toto byl zvyklý, podnikal tuto výpravu téměř každou noc. Po snad nekonečné době, čaroděj konečně začínal cítit funkce svých orgánů. Zhluboka se nadechl. Cítil se svěží a odpočatý, ačkoliv překvapilo ho, že doposud na něj nikdo nezaútočil ani se o nic nepokusil. Čehož by velmi litoval, připravil si totiž kouzlo, které bývá na většině míst v Grafí říši zakázané. Zde by jej použít mohl, totiž, Insolitus pochyboval že by někdo z dokázal vycítit toto kouzlo na tomto "odlehlém" místě. Stále nic, pozorně se rozhlédl okolo sebe, pak, zničehonic spatřil ze tmy vystupovat jakési světlo, spíš oheň, ale čím víc se blížil, tím víc mu to něco připomínalo. Vždyť to je Kráska
Breqolersitan jako každé ráno letěl na lov, na rozdíl od svých bratří, však zamířil místo na východ na západ. Což byl v tento den, jak si až příliš pozdě s patrackým oštěpem v hrudi uvědomil, osudový omyl.
v minulosti... Kain se odklopýtal směrem ke svému císaři, v síni zavládlo naprosté ticho. Šouravé kroky zraněného Kaina se nesly ozvěnou. Dýchal zhluboka, ta past, jej stála všechny síly. Zakopl a upadl na kolena, jeho bílé vlasy mu zahalily pohled na okolní svět. Přesto všechno, se usmíval, věděl, že uspěl. "Bratře Zlatý, dovol mi poskytnout mu pomoc." Zazněl naléhavě hlas Purpurového. Kain stočil svůj pohled na své zraněné stehno, stále z něj odkapávala tmavě rudá tekutina. Sebral všechny své síly, nakonec se mu však podařilo znovu se postavit. Zamlklý Zlatý vypadal, jakoby o něčem usilovně přemýšlel, ačkoliv nešlo poznat o čem nevypadal nijak šťastně. Když už se chystal Purpurový zopakovat svou prosbu, prudce zvedl hlavu: "Splnil MÉ testy, to se povedlo jen jedinému člověku..." Pomalu se otočil k Purpurovému: "On nemůže být člověkem... Jdi mu pomoct, přece ho tady nenecháš vykrvácet?" Obořil se na něj vzápětí. "Samozřejmě." Prudkou změnu nálad svého císaře ignoroval, záleželo mu na jediném, došel ke Kainovy a téměř otcovsky jej objal svými křídly. Ostatní svolaní dračí králové si vyměnili zmatené pohledy. Zlatý tomu nevěnoval pozornost, nadále hledal odpovědi ve své mysli...
"Krásko," zašeptal Insolitus "co tady děláš?" Kráska, jelikož neuměla mluvit, promluvila: "Já zde žiji, hmmm už ani nevím, důležitější je, proč jsi zde ty." Čaroděj zamhouřil oči, tajně použil odhalovací kouzlo, selhalo. Ani napotřetí se nedostavil výsledek. Ohnivý kůň se uraženě postavil na zadní. "Tvé kouzla zde nefungují. Tento svět byl slepým výtvorem mých tvůrců. Vyslechni mne." "Dobrá, kdo jsi a proč se vydáváš za "mého" ohnivého oře?" Dvě malé štěrbiny ze kterých plál jasný oheň se rozšířily: "Já nemám jméno, říkej mi, třeba Krásko, jestli se ti tato podoba nelíbí, mohu ji změnit. A abych zodpověděl tvou druhou otázku, myslel jsem, že smrtelníci raději vidí někoho při konverzaci, alespoň to mi minulá návštěva řekla." Insolitus zavrtěl hlavou, "mně je to jedno, takže "Krásko" proč jsi unesla mé tělo?" Falešný pekelný kůň se rozzářil, nejspíš byl potěšen tématem: "Váš svět, je v nebezpečí. Takzvaný Stříbrný si nebezpečně zahrává se silami řádu, chaosu, světla a temnoty. Touží po moci, díky předmětu, Zdroji může dosáhnout neomezenou mocí, nad těmito čtyřmi živly, ale pravděpodobnější jsou sopečné erupce, vlny větší než si dokážeš představit, strašlivá zemtřesení ničící města a tornáda, zanecházající za sebou jen trosky... Jestli nebude Zdroj zničen, vaše planeta a zároveň jeden z nejlepších výtvorů mých stvořitelů bude zničen taktéž." "Co myslíš tím nejlepším výtvorem?" Falešná kráska zaržála: "Člověk."
_________________ "Zabít nebo být zabit není nic nepřirozeného... Narozdíl od života beze smyslu." "Dlouhý styk se zlem, stejně jako s dobrem vede k tomu, že v něm člověk nalezne zalíbení..." -Lucius Annaeus Seneca Můj YouTube blog Rytíři!
|