StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 18. dub 2025 16:55:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 6pool
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 13:25:53 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Byl to finalovy zapas tzv. "Ace match" posledniho Dreamhacku, Huk (p) vs. Moon (z) tusim. Podobny cheese muze fungovat v libovolne lize, ale prijde mi nesmysl po tom co tu pises ho hrat (6pool tady nebyl automaticky lose protoze HuK sel Nexus 1st, tedy na extra velke mape (TA), ten nejvic ekobuild...jen proto mohl jit Moon jeste Roach bust).

Pises ze hrajes hru pro zabavu, proto hrajes random. Tak nechapu proc hrajes za zergy "coin flip" strategii. To preci neni zabava...lepsi hrac kdyz ji ubrani tak vyhraje...o tomhle SC2 opravdu neni. Ta hra te za chvili prestane bavit...bud prestanes hrat uplne a nebo prestanes konecne cheesovat, coz podle me neni zabava kterou hrajes 20x denne.

Jinak me prijde nesmysl hrat cheese v nizsi lize...samozrejme ze to funguje, ale krome toho ze to pro me neni zabava (vzdyt je to casto jen o tom doufat, ze souper neudela wallin, a na doufani se mi hrat nechcem, tak hlavne se z toho VUBEC nic nenaucis. Nebudes mit zakladni makro navyky, nebudes schopnej hrat s vic nez 40 suply, nebudes schopnej expandovat, injectovat a spoustu dalsich basics. Mozna se tim clovek muze dostat do masters, ale opet, neni to zabava, a hlavne prijde patch kterej zmeni cenu lingu, dobu staveni, cenu spawning poolu, nebo cokoliv jineho (cenu wallinu, rychlost wallinu) a clovek zacina uplne od nuly...pokud mas "zvladnute" makro (aspon na urovni gold, platinum), tak nevidim duvod nepouzit 6pool, ale jinak silne nedoporucuji. Sam sem se cheesy hrou dostal rychle z bronz do gold za terrana kde sem stravil v prvni sezone neskutecne dlouho (rekl bych kolem 150-200 her), protoze sem byl proste horsi nez ostatni hraci a hra me neotravila jen proto, ze sem se sam kousnul, ale nikomu bych to nepral...1. sezonu sem koncil v mid diamond.

2ondik: Ten link je pekny, jen je tu jedno ALE. Hra se liga od ligy lisi, prave v poctu cistych cheesu, v diamond/master...allin cheese nikdo moc nehraje, protoze i 6pool se da ubranit tezici (resp. pozdrzet), a tak jsou na nej hraci mene pripraveni, tudiz je o to ucinejsi (takovy zacarovany kruh). Osobne bych rekl, ze je to takova gausova krivka ohledne failu napric ligami...V bronze a silver tahle strategie bude ucinna, a rekl bych ze statisticky asi stejne jako v master/grandmaster (bronze silver, protoze ji lidi nebudou umet odrazit, ve vyssi lize protoze nebudou cekat takovy allin a budou chtit hrat "eco game") ale pres gold, platinum a diamond to ubrani porad vic a vic lidi...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 13:49:52 

tech po 6 nebo 7 pool ??! vidim ze tu jeste nekdo nepochopil mechaniku hry.... Pokud neudelas 7 ci 6poolem dmg rovnou pis GG... na dnesnich mapach temer nehratelne pokud nejede nekdo nexus pred forge nebo podobne veci... pokud se nenaucis hrat makro za zerga, tak ho vubec nehraj... Zerg je makro rasa... jeho sila je v late game....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 18:33:05 

GoodWill píše:
Pozri si finalovy zapas turnaja o real monej (mena hracov neviem, bol to nejaky kanadan vs korejec). 6 pool.
6 pool neznamena automaticky all in. Toss to nakoniec ubranil, ale nechybalo vela. Zerg po 6 pool presiel na roach a jeho utok mal fakt silu. Bud si isty ze ty by si to neustal.
Vsetko zalezi od mapy. 6 pool je regulerna taktika a ak aj supera nezabije, kludn emu mozes posobit take straty a zdrzanie, ze sa dostavas do vyhody.
Aj 6 pool treba vediet zahrat.

souhlasím, 6pool jen na hodně malé mapě, kde je větší rampa. Ta 7pool zvládne střední mapu, ale na větší mapy jsou obě nepoužitelné. Tedy, záleží dost na tom, jak daleko je soupeř :)

yuna2424 : zkus 7pool někdy. nevím, v jaké jsi lize a je mi to jedno. Ale zaručuji, že když to uděláš správně, tvůj soupeř bude v supply bloku, nebude mít workery, nebo lingové budou tak dobří, že bude muset stavět odznova s cca 5 mariňáky.
V době druhé vlny lingů, kdy již mají upgrade na speed, jdu většinou do techu. Oponent si chvíli odpočine a v době, kdy si staví první bunker, nebo má už rozumnou armádu, či výrobní budovy někde stranou, naběhne na něj 10x roach. S tím, co má se ubránit nemůže.

Proti Terranovi má 7pool občas slabinu, někteří si zvednou budovy a nadávají jak se jim tato taktika nelíbí. Mutalisk je otázka 2 minut.

nikdo nejsme profík, hrajem tak jak se dá"
Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 18:40:26 

Necromancer píše:
GoodWill píše:
Pozri si finalovy zapas turnaja o real monej (mena hracov neviem, bol to nejaky kanadan vs korejec). 6 pool.
6 pool neznamena automaticky all in. Toss to nakoniec ubranil, ale nechybalo vela. Zerg po 6 pool presiel na roach a jeho utok mal fakt silu. Bud si isty ze ty by si to neustal.
Vsetko zalezi od mapy. 6 pool je regulerna taktika a ak aj supera nezabije, kludn emu mozes posobit take straty a zdrzanie, ze sa dostavas do vyhody.

souhlasím, 6pool jen na hodně malé mapě, kde je větší rampa. Ta 7pool zvládne střední mapu, ale na větší mapy jsou obě nepoužitelné. Tedy, záleží dost na tom, jak daleko je soupeř :)

yuna2424 : zkus 7pool někdy. nevím, v jaké jsi lize a je mi to jedno. Ale zaručuji, že když to uděláš správně, tvůj soupeř bude v supply bloku, nebude mít workery, nebo lingové budou tak dobří, že bude muset stavět odznova s cca 5 mariňáky.
V době druhé vlny lingů, kdy již mají upgrade na speed, jdu většinou do techu. Oponent si chvíli odpočine a v době, kdy si staví první bunker, nebo má už rozumnou armádu, či výrobní budovy někde stranou, naběhne na něj 10x roach. S tím, co má se ubránit nemůže.

Proti Terranovi má 7pool občas slabinu, někteří si zvednou budovy a nadávají jak se jim tato taktika nelíbí. Mutalisk je otázka 2 minut.

To je totalni picovina.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 18:45:25 

teqini píše:
tech po 6 nebo 7 pool ??! vidim ze tu jeste nekdo nepochopil mechaniku hry.... Pokud neudelas 7 ci 6poolem dmg rovnou pis GG... na dnesnich mapach temer nehratelne pokud nejede nekdo nexus pred forge nebo podobne veci... pokud se nenaucis hrat makro za zerga, tak ho vubec nehraj... Zerg je makro rasa... jeho sila je v late game....

přečti si příspěvky tady v diskusi, to co ty tu tvrdila už spousta lidí. Názor byl přijat...

Stoky píše:
Pises ze hrajes hru pro zabavu, proto hrajes random. Tak nechapu proc hrajes za zergy "coin flip" strategii. To preci neni zabava...lepsi hrac kdyz ji ubrani tak vyhraje...o tomhle SC2 opravdu neni. Ta hra te za chvili prestane bavit...bud prestanes hrat uplne a nebo prestanes konecne cheesovat, coz podle me neni zabava kterou hrajes 20x denne.

Každý máme na zábavu svůj názor. Já mám takhle rozvržené ligy, každou za jinou variantu a takhle mě to baví. Nečekám že to pochopíš, ale vem v potaz, že já zpočátku si vybral Tosse, pak zkusil Terrany a chvíli i Zergy. jedna rasa mě prostě nebaví. Takhle u té hry jsem již nějaký ten čas. Nejsem z těch, kdo koupí Sc2 a jedou ligu. Dal jsem si kampaň, většinu ostatních achi a pak, po delší době jsem se vrhnul na ligu.
Můj prvotní dotaz byl názor na 6pool. Doporučena mi byla 7pool, jenž se mi osvědčila a za tutož radu opětovně děkuji.

Neřeště tu mě, chees mezi ligami, ani to jak se to ve vyšší lize nevyplatí. Debatujte o využití a zlepšení 7pool, nebo 6pool. Jinak s prominutím držte jazyk za zuby...

Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 18:50:42 

Necromancer píše:
GoodWill píše:

hm zajimave terran ktery nedefne v low ligach jako jsem i ja 6 7 pool muze odinstalovat vzdy zacinam wall suply rax scoutuji uz po suply a posilam scv k wallu abych v pripade takove agrese stvim supplydepot ktery bycg normaln daval az po oc. Neudelas zadne skody a jsi v takove ekonomicke nevyhode ze uz nema cenu pokracovat.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 12:19:37 

Osobně v 1v1 6pool prakticky v bronzu nepotkávám, ale v 2v2 to v silveru na nás párkrát někdo dal a upřímně řečeno, těžce mi to sere :evil: Starcraft mám proto abych si zahrál a pobavil se, tyhle praktiky nejsou nic jiného než rychlý sběr bodů a hon na postup, nikoli zábavná hra, ale každému dle jeho gusta :? Já cheeesy nepoužívám a nemám tedy ani rád když to někdo jede na mě, akorát mne znechutí, ale pokud ho to baví, jeho záležitost. Každopádně po 6pool apod. nikdy nedávám gg či wp, považuji to na podlou taktiku, jsem zastáncem zábavnější macro hry ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 13:27:45 

Tak na tehle úrovni bych na makro hru nemyslel opravdu to není zábava. makro hra v bronzu totiž vypadá většinou tak že se dva zakempí a čekají na 200 supply nebo nějakou superdupermegabžunda jednotku (broodlord, MS, battlecruiser....). Obrana proti 6 poolu není až tak těžká a je dobré se to naučit co nejdřív protože se jede napříč všema ligama a časem za něj máš freewin. Horší to bude až na tebe budou někde v top silveru skoušet 6 pool se spine cravlerem to už se defuje hůř ale stejně jak u předchozího ubránit se dronama těžařema popřpadě chvíli utíkat naž se dokončí lingové...

http://www.youtube.com/watch?v=acSd_pTI ... re=related

Psalo se o tom tisíckrát nakliknout drony přez minerály a A move.

btw.. ve 2v2 potřebuješ na obranu pomoc od spoluhráče jako zerg nemáš jinak šanci.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 13:49:31 

Tyckin :
6pool je lehké odrazit od Bronzu až po Gold. Pokud to na tebe někdo jede, má takovou ekonomickou nevýhodu, díky níž z 80% prohraje. Stačí Queena + Spine a rusher se může jít kluzat.
Já osobně píši gg, občas wp, pokud rozjede 7pool. S tím, že zaútočí třemi vlnami lingů, tak aby ti zabránil v techování, sám zatím rozjede roache a pak útočí do těžby. Pak je to hezká hra, kord proti Tossovi, jenž na Lingy vyrobí větší množství zealotů a následně zemře na Meat Shield (Roach).
V bronzu tento zergský rush také už poslední dobou nepotkávám, spíše se rozšiřuje Terranský siege, kdy Terran tak výborně brání proti pozemním i létajícím, že musí člověk techovat až na samý vrchol.

Ve 2v2 nemůže 6pool ani 7pool vyhrát. Pokud ano, máš s spoluhráčem špatnou spolupráci. Leda by jste proti sobě měli 2 Zergy, pak je nutno počítat s tím, že na vás nějaký ten 7pool určitě jde.

Necro#710

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 13:58:29 

Při 6 ani 7 poolu nemáš queenu ani věžku. Lingové přijdou přesně ve třetí minutě a to nemáš při normálním BO pool.

K tomu 2v2 je jasné že problém je když jsou dva zergové pokud totiž 6pooluje jen jeden je obrana stejná jak při 1v1.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina