StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 07. zář 2025 23:54:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Diamond Gamers Strategy Addon :)
PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:01:26 

Superbobo75 píše:
Pralev píše:
Souhlas.

A zkoušel jste někdo tu aplikaci YABOT, nebo aspon koukli na to video? Mě to přijde super.

jj, mam to, som s tym spokojny zatial ako na trening BO, pekne to vidis co ti jak vyslo.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:23:39 

Shibberius píše:
Superbobo75 píše:
Pralev píše:
Souhlas.

A zkoušel jste někdo tu aplikaci YABOT, nebo aspon koukli na to video? Mě to přijde super.

jj, mam to, som s tym spokojny zatial ako na trening BO, pekne to vidis co ti jak vyslo.

Přesně tak, je to prostě na trénink, určitě bych to nepoužíval už v lize, to už člověk musí mit ten build podle tohoto tréninku zažitej. Hlavně je na jejich webu mraky základních buildů o kterých se píše i na těchto stránkách s přesným časováním, takže se daj pěkně trénovat. Prostě si tady najdu postupy buildů do začátku ktere se tu prezentují, najdu si ho v databázi a natrénuju. Ale pokud takový build nenajdu, není nic jednoduššího, si ho podle zde uvedeného buildu zapsat a on ti k tomu vytvoří opět simulaci s časováním. Osobně si myslím, že je to o ten krůček lepší než čistě zobrazený build pouze s umístěním SCV, protože jak jsem viděl pár replay v češtině s komentářem, tak tam opravdu jde o ty vteřiny, které se velmi špatně trénují na mnoho pokusu a omylů. Toto ti to velmi usnadní.

Ale zase, je to jen pomůcka která nemusí vyhovovat všem, a ty co už mají zažité buildy, tak už tento systém ani moc nepotřebují, protože už potom modifikace těch co umí na nějaké novější, si dotvoří sám. Ale nikomu to přece nenutíme. A osobně si myslím, že ti co to rovnou nazvali kravinou, to ani nesledovali na tom videu co to umí.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:27:20 

Ok, takže:

1. Proč na několik málo build orderů potřebuješ mít program, který ti to říká na vteřiny přesně? Vždyť zapamatovat si těch pár BO třeba podle supply countu je záležitost pro cvičené opice. Co je na tom těžkého? Notabene pokud hraješ jen jednu rasu a ne randoma.

2. Jak ti takováhle pomůcka pomůže ve chvíli, kdy ti třeba na stavějící SCV začne dorážet soupeřův scoutující worker, budeš muset na 5 sekund to SCV stáhnout, aby nechcíplo (zatímco mu jde druhé pomoct), a máš BO kompletně rozhozený? :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:29:16 

nooo, neni to patent na rozum a tych dobre vyriesenych buildov tam je zopar, je tam vela skor takych pikosiek, ako 4 OC build proti zergovi.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:31:04 

Pralev: jestli jsem to dobře pochopil, core tohohle je "seznam" psaný právě podle supply, který se ti objeví ve starcraftu při hře (checkni to video). To vylepšení pomocí iphone aplikace je autorův addon, který samozřejmě z tebou zmíněných důvodů považuji za blbost, nicméně začátečníkům ten BO-list může pomoci (já si v BW taky psal občas na papír :D )

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:48:51 

Pralev: Ale tady jde přece o to umět určítá rozehrání jako v šachu která jsou daná, ale pokud samozřejmě protihráč začne útočit tim SVC tak to už ale budu hrát proti lidem kde už budu mit ten Builder víc v krvi, protože při tréninku to budu hrát proti PC a ten SCV na otrávování nepoužívá. Ty jsi už velmi dobrý hráč, takže ti takové pomůcky příjdou o ničem, a já ti to neberu, ale jak piše kolega výše, taky mám rozepsané buildy na papíru a čumím do toho při hraní. Až budu mít naučených pár buildu pro určité situace, tak už budu přizpůsobovat taktitu podle potřeb, teď jsem rád že se nějaký build naučím, i včetně toho časování, které se všude vytahuje, i viz tvoje články, a funguje. Nějak se začít musí, a toto beru jako perfektní pomůcku. Vždyť je tu mraky lidí kteří se furt dokolečka ptají na to stejné a také jim radí stále dokolečka radí, a toto jim jen pomúže to pilovat. on je to vlastně takový automatický kouč.

Shibberius: ale právě proto jsem psal, že si najdu nějaký build doporučený zde na stránkách, ten doplním do toho simulátoru, který mi vytvoří časování, koukneš jak to má asi vypadat a třeba vytisknu a hraju.

Kluci, že vy jste se na to video co to umí nedívali? Ono toho je opravdu hodně.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:53:05 

Na video jsem se nedíval, přiznávám. Nicméně ač vše, co říkáš, beru a souhlasím, pořád nějak nechápu, co je těžkého na tom si najít na netu ten build order, který se chceš naučit, namemorovat se ho z papíru (netu) jak básničku a pak si ho v pár hrách vyzkoušet, aby ti vešel do krve.

Já jsem takhle dával ségře tzv. "týdenní úkoly" :) :), např. jsem jí zadal, že jeden týden má nastudovat 4 gate, zjistit a naučit se přesný postup, výhody, nevýhody, použitelnost proti různým rasám, buildům s ohledem i na mapu, a pak to ve všech svých hrách hrát, aby si ty výhody, nevýhody a situace osahala... Žádný program, který by jí pípal "teď udělej CC", nepotřebuje...

Prostě chápu tě, ale přijde mi to naprosto zbytečné, než si stáhnout ten program a naučit se ho používat, mi přijde časově efektivní naučit se z papíru nazpaměť ten build order a v těch pár hrách si to sám hlídat.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:54:01 

ondik píše:
Pralev: jestli jsem to dobře pochopil, core tohohle je "seznam" psaný právě podle supply, který se ti objeví ve starcraftu při hře (checkni to video). To vylepšení pomocí iphone aplikace je autorův addon, který samozřejmě z tebou zmíněných důvodů považuji za blbost, nicméně začátečníkům ten BO-list může pomoci (já si v BW taky psal občas na papír :D )

Ta iphone aplikace nemá s tim webem nic společného, jenom jsem to našel jako zajímavou pomůcku a potom jsem našel ten web, a dal jsem si 2 a 2 dohromady. A opět se budu opakovat, ale při tréninku buildu mě PC zas tak překvapit nemůže, takže si to pěkně vypiluju a potom to už přizpůsobuju hře. Když už hraješ proti lidem tak když ti bude někdo otravovat SCV tak ti už taky nebudou sedět SCV na build který máš rozehraný a musíš si to v hlavě posunout, případně změnit taktiku. Takže jsme opět na začátku, je to pouze pomůcka která by ti měla pomoci ti naučit již provařené buildy s takovým jakoby automatickým koučem. Nic proti ničemu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 19:59:43 

Pralev píše:
Na video jsem se nedíval, přiznávám. Nicméně ač vše, co říkáš, beru a souhlasím, pořád nějak nechápu, co je těžkého na tom si najít na netu ten build order, který se chceš naučit, namemorovat se ho z papíru (netu) jak básničku a pak si ho v pár hrách vyzkoušet, aby ti vešel do krve.

Já jsem takhle dával ségře tzv. "týdenní úkoly" :) :), např. jsem jí zadal, že jeden týden má nastudovat 4 gate, zjistit a naučit se přesný postup, výhody, nevýhody, použitelnost proti různým rasám, buildům s ohledem i na mapu, a pak to ve všech svých hrách hrát, aby si ty výhody, nevýhody a situace osahala... Žádný program, který by jí pípal "teď udělej CC", nepotřebuje...

Prostě chápu tě, ale přijde mi to naprosto zbytečné, než si stáhnout ten program a naučit se ho používat, mi přijde časově efektivní naučit se z papíru nazpaměť ten build order a v těch pár hrách si to sám hlídat.

Při učení na hudební nástroje se taky používá metronom, mě třeba nikdy nesedl a prostě mě otravoval, ale mnoho lidí to má pro udávání tempa a pro to aby se naučil ty začátky je to super. To stejné je ta aplikace do Iphone kterou si doplním o ty buildu z aplikace yabot - zabere mi to asi stejne jako když si to rozepisuju na papír - opravdu jednoduchá aplikace v tom iphone. Jdu trénovat buildy a klávesové zkratky :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 20:05:45 

Pralev píše:
pořád nějak nechápu, co je těžkého na tom si najít na netu ten build order, který se chceš naučit, namemorovat se ho z papíru (netu) jak básničku a pak si ho v pár hrách vyzkoušet, aby ti vešel do krve..

Tohle mi nikdy moc nešlo, já to musím vydět a naučím se to při používání. Dopředu jako básničku mi nejde :) Ale to je přesně ono, tobě si stačí v hlavě toto nabiflit, a jelikož už jsi zkušený hráč tak to je stále dokolečka jenom z menšími modifikacemi, takže už se ti to i pamatuje skoro automaticky. Někteří si to malují nebo přepisují na papír atd, a jedna z možnosti je i moje navrhovaná kombinace. To se nijak nepere s tím co navrhuješ ty, jenom to některé kroky usnadňuje, a mene chapavim ci z horsim biflovanim to muze pomoci. A hlavně ja tu neprosazuju kombinaci aplikace yabot s tou iphonackou, taky proto ze ne kazdy ma iphone a taky to proste nemusi vyhovovat, takze staci si vytisknout to casovani s budovama na papir. Ale minimalne se podivat na ten yabot a zkusit co to opravdu umi, a mozna budes prekvapenej i ty. Ale taky mozna ne ;)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina